Gazdasági események kontírozása az államháztartási számvitel rendszerében


BRUTTÓ ÁR: 50 925 Ft
Az ár tartalmazza az áfát, a csomagolási és szállítási költséget is.

A kiadványról:

Az államháztartási számvitel előírásainak gyakorlati alkalmazását mutatja be kiadványunk, amelyet az aktuális jogszabályi előírások és az olvasói kívánságok figyelembevételével készítettünk:

Gazdasági események kontírozása az államháztartási számvitel rendszerében-
gazdasági események leírása a hozzá kapcsolódó jogszabályi háttérrel, példákkal, esettanulmányokkal.

 Kötetünk a központi és az önkormányzati alrendszer leggyakrabban előforduló gazdasági műveleteinek elszámolását mutatja be a költségvetési és a pénzügyi számvitelben. A gazdasági eseményeket a számlaosztályok sorrendjében állítottuk össze. A nyitás, a nyitás utáni rendező tételeket, valamint az év végi zárással összefüggő gazdasági műveleteket a gazdasági eseményeknél ismertetjük.

Könyvünk állandó szerzője: Schmidt Anikó közgazdász


Aktualitások:

Legújabb aktualizálásunkban bemutatjuk a könyvviteli számlák, nyilvántartási számlák és rovatok 2023. évi változásait és frissítettük a beszámolóhoz kapcsolódó kiegészítő melléklet elkészítésére vonatkozó tudnivalókat. Új fejezetünkben kitérünk a készletek elszámolásához kapcsolódó kérdésekre és példákra és a pénztárak, csekkek, betétkönyvek kontírozásnak részleteire. 

 Az Áht-ban, illetve annak végrehajtási rendeletében elrendelt államháztartási szervek által készítendő adatszolgáltatások a könyvelési adatok alapján integrált informatikai rendszerekkel történnek. Ezek a rendszerek a PM által kiadott útmutatók alapján kerülnek paraméterezésre ezért, ha az adatfeldolgozás nem felel meg az Áhsz 17-es melléklete szerinti kötelező egyezőségeknek, és/vagy a PM által kiadott kitöltési útmutatónak, akkor a jelentés hibalistára kerül a Kincstár által üzemeltett elektronikus adatszolgáltató KGR K11 rendszerben. Ilyen esetekben hasznos, az adott könyvelési tételek hatásának ismerete az időközi költségvetési jelentésre és a mérlegjelentésre.


Az előfizetéshez kapcsolódó térítésmentes szolgáltatásaink rendelkezésére állnak a teljes előfizetési év alatt:

- Szakkönyvünket évente 6-8 alkalommal frissítjük, a jogszabályi környezet változása, illetve az aktualitások függvényében.

- 2 fő részére korlátlan konferenciabérlet szakmai konferenciáinkra személyesen vagy online.

- 1 főnek részvételi lehetőség online Tanácsadói Napjainkon.

- 1 fő részére a mérlegképes könyvelők számára előírt évi kötelező 16 kreditpont összegyűjtése, valamint adótanácsadói/adószakértői/okleveles adószakértői/könyvvizsgálói kreditpontok gyűjtése.(https://szakkepzeseink.hu)

- Archívumok (Konferenciák és Tanácsadói Napok archív videói, kérdések-válaszok összefoglalója, előadások ppt anyagai) teljes körű elérése. (https://menedzserpraxis.hu/eloadas-archivum.php)

- Szakmai kérdés-válasz szolgáltatás írásban a termékoldalon (https://kezikonyv.hu).

- Telefonos szakértői tanácsadás. Munkaügy, munkaügyi ellenőrzés témában a 06-1-880-7677-as telefonszámon hétfőtől csütörtökig 10-16, pénteken 14 óráig.

- Személyes Prémium munkaügyi támogatás termékoldalunk tanácsadói felületén keresztül.

- Szakmai segítségnyújtás hatósági ellenőrzés esetén - termékoldalon.


Mindezen térítésmentes szolgáltatásainkat továbbra is igénybe veheti, amennyiben az előfizetési év lejárta után továbbra is előfizetőnk marad.

Az alábbi űrlap kitöltésével kérdezhet szakértőinktől.
A gomb megnyomásával elfogadja adatkezelési tájékoztatónkat, és önként kifejezetten hozzájárul ahhoz, hogy az abban foglaltaknak megfelelően a Menedzser Praxis Kft. visszavonásig kezelje és tárolja adatait. Hozzájárulása után tiltakozhat személyes adatai kezelése ellen valamint bármikor kérheti adatainak helyesbítését,törlését, korlátozását.
Mégse

Kérdését továbbítottuk szakértőink felé, akik a megadott elérhetőségein tájékoztatják a témával kapcsolatbam.

Ossza meg díjmentes tanácsadói szolgáltatásunkat kollégáival, ismerőseivel.

Kérek tájékoztatást várható konferenciákról, továbbképzésekről


A gomb megnyomásával elfogadja adatkezelési tájékoztatónkat, és önként kifejezetten hozzájárul ahhoz, hogy az abban foglaltaknak megfelelően a Menedzser Praxis Kft. visszavonásig kezelje és tárolja adatait. Hozzájárulása után tiltakozhat személyes adatai kezelése ellen valamint bármikor kérheti adatainak helyesbítését,törlését, korlátozását.
Mégse

Kérését továbbítottuk, megadott elérhetőségein tájékoztatjuk várható rendezvényeinkről.

Az alábbi űrlap kitöltésével kérdezhet szakértőinktől.

Rendelkezik érvényes előfizetéssel?

Igen

Nem

Előfizetéssel rendelkező ügyfeleink kérdései priorítást élveznek

Megválaszolt adózási, tb, munkaügyi, számviteli kérdések a mai napon:

20

Kérdezzen itt Ön is!

AKTUÁLIS ESEMÉNYEK

Eseménykövetés

SZAKMAI KLUBJAINK

ADÓNAPTÁR