JOGSZABÁLYVÁLTOZÁSOK - JOGSZABÁLYI KÖRKÉP

Elektronikus közbeszerzés szabályainak változása
A hír több mint 30 napja nem frissült!

A Magyar Közlöny 51. számában kihirdetett 66/2019 (III. 27.) Korm. rendelet több, az elektronikus közbeszerzés szabályait érintő jogszabályt módosított.

2019. május 08.

Az alkalmasság és a kizáró okok igazolásának eljárási szabályait érintő változás, hogy a részekre történő ajánlattétel esetén már nem kérhető a  gazdasági szereplőtől olyan nyilatkozat vagy igazolás benyújtása, amelyet ugyanazon közbeszerzési eljárás valamely része tekintetében a  gazdasági szereplő már benyújtott. Ebben az  esetben a  gazdasági szereplő nyilatkozik arról, hogy mely rész tekintetében benyújtott nyilatkozatot vagy igazolást kéri figyelembe venni a bírálat során. Az  ajánlatok vagy részvételi jelentkezések papíralapú benyújtása esetén a  kitöltött formanyomtatványt a  megfelelő képviseleti jogosultsággal rendelkező személy által aláírt formában kell benyújtani.


A közbeszerzés eljárás során az ajánlattevő vagy részvételre jelentkező kapacitásait rendelkezésre bocsátó szervezetként csak olyan gazdasági szereplőt vehet igénybe, amely regisztrált az elektronikus közbeszerzési rendszerben vagy amelynek adatait az  ajánlattétel vagy részvételre jelentkezés során az elektronikus közbeszerzési rendszerben előzetesen rögzítette. Az elektronikus közbeszerzési rendszer rendeltetésétől eltérő használata tilos. Amennyiben elektronikus közbeszerzési rendszer legalább huszonnégy óráig nem érhető el, az  ajánlatkérő az ajánlattételi vagy részvételi határidőt - működésének helyreállítását követően - legalább az  üzemzavar időtartamának megfelelő idővel köteles meghosszabbítani. Az elektronikus közbeszerzési rendszer működési hibája esetében az ajánlatkérő - működési hibára vonatkozó tájékoztatás közzétételét követően - mentesül az elektronikus úton történő kommunikáció kötelezettsége alól.


Az eljárás megindítását érintő kiegészítő rendelkezés, hogy ugyanazon összefoglaló tájékoztatással csak egy közbeszerzési eljárás indítható meg.
Közbeszerzési értékhatárok alatti beszerzések során az ajánlatkérő mentesül az adatszolgáltatási kötelezettség alól, amennyiben a beszerzést az egységes elektronikus közbeszerzési rendszer alkalmazásával folytatta le.


Módosulnak a kötelező közbeszerzési szakmai képzés szabályai is. Képzésre jogosult szervezetek között lesz a jövőben az elektronikus közbeszerzési rendszer üzemeltetését végző gazdasági társaság is. A képzés elismerési kérelem mellékletében az oktatók önéletrajzában szereplő személyes adatok kezelésére vonatkozó hozzájárulás helyett a képzési program ütemezése vagy napirendje, a tananyagegységek szakmai tartalmának ismertetését kell feltüntetni.

 

LexPraxis Szerkesztőség

 

További hírek

Az alábbi űrlap kitöltésével kérdezhet szakértőinktől.
A gomb megnyomásával elfogadja adatkezelési tájékoztatónkat, és önként kifejezetten hozzájárul ahhoz, hogy az abban foglaltaknak megfelelően a Menedzser Praxis Kft. visszavonásig kezelje és tárolja adatait. Hozzájárulása után tiltakozhat személyes adatai kezelése ellen valamint bármikor kérheti adatainak helyesbítését,törlését, korlátozását.
Mégse

Kérdését továbbítottuk szakértőink felé, akik a megadott elérhetőségein tájékoztatják a témával kapcsolatbam.

Ossza meg díjmentes tanácsadói szolgáltatásunkat kollégáival, ismerőseivel.

Kérek tájékoztatást várható konferenciákról, továbbképzésekről


A gomb megnyomásával elfogadja adatkezelési tájékoztatónkat, és önként kifejezetten hozzájárul ahhoz, hogy az abban foglaltaknak megfelelően a Menedzser Praxis Kft. visszavonásig kezelje és tárolja adatait. Hozzájárulása után tiltakozhat személyes adatai kezelése ellen valamint bármikor kérheti adatainak helyesbítését,törlését, korlátozását.
Mégse

Kérését továbbítottuk, megadott elérhetőségein tájékoztatjuk várható rendezvényeinkről.

Az alábbi űrlap kitöltésével kérdezhet szakértőinktől.

Rendelkezik érvényes előfizetéssel?

Igen

Nem

Előfizetéssel rendelkező ügyfeleink kérdései priorítást élveznek

Megválaszolt adózási, tb, munkaügyi, számviteli kérdések a mai napon:

20

Kérdezzen itt Ön is!

AKTUÁLIS ESEMÉNYEK

Eseménykövetés

SZAKMAI KLUBJAINK

ADÓNAPTÁR