GAZDASÁGI HÍREK

Újabb fejlesztő jelentette be több ezer lakás építését
A hír több mint 30 napja nem frissült!

A Metrodom-csoport, amely az elmúlt években az egyik legnagyobb hazai ingatlanfejlesztővé vált, több mint 2000 lakás építését jelentette be. A Cordia és a Biggeorge már korábban beharangozta 1500, illetve 3000 új otthon felhúzását.

2016. május 11.

Alaposan befűtöttek az ingatlanfejlesztők, csak a három legnagyobb jelentette be már 6000 új otthon fölhúzását a fővárosban. Ha ehhez hozzávesszük azokat a kisebb cégeket, amelyek mellettük a fővárosban és vidéken is bőséggel építik a sok száz és több tíz lakásos projekteket, könnyen kijön, hogyan emelkedhet jövőre 20 ezer, 2018-ra pedig akár 30 ezer fölé az új otthonok száma.

 

Nagyban csak Budapest létezik

A Metrodom-csoporthoz tartozó cégek 2016 első negyedévében több nagyméretű építési telket vásároltak meg Budapesten, amelyeken egy éven belül öt lakópark építése kezdődik meg. Mint az a távirati irodának megküldött közleményükből kiderül, a X. kerületben egy 650 lakásos épületük készül, de lesz fejlesztésük a IV. kerületben is, ahol Újpest új lakóközpontját alakítják ki 660 lakásos projektjükkel. Az építkezés a jövő év elején kezdődik, a komplexum utolsó létesítményeit 2019 közepén adják át.

Folytatódik IX. kerületi lakóparkjuk építése is, amelynek következő üteme 546 lakásból áll, és amely szintén 2019 végére készül el. 2019 elején elkezdik felhúzni a következő ütemet is, amelynek 400 lakása 2021-re lesz átadható. Ez a lakópark a már elkészült és még tervezett ütemekkel együtt várhatóan 2200 lakásos lesz. A cégcsoport az idén további három társasház építését kezdi meg a XIII. kerületben összesen 500 lakással.

 

Egymásra licitálnak a fejlesztők

Nemrég a két másik nagy ingatlanfejlesztő, a Biggeorge és a Cordia is kiterítette kártyáit. Utóbbi Budapest nyolc pontján kezdi meg 1500 új építésű lakás kialakítását. A VIII. kerületben a Corvin sétány épül tovább, az új ütem több mint 260 lakásos lesz. A XIV. kerületben szintén ottani projektjük új üteme készül 190 új otthonnal. A II. kerületben egy több mint 100 lakásos fejlesztést húznak föl, míg a XIII. kerületben két projektet indítanak 410 új otthonnal. A VII. kerületben szintén munkához látnak, itt egy 130 lakásos fejlesztésük lesz, de a közeli Rózsa utcában készül 160 lakásos projektjük is. A Madárhegyen újabb 65 új otthont létesítenek, és a pesti oldal külsőbb részén is lesz egy 145 lakásos fejlesztésük.

A Biggeorge jelenleg mintegy 3000 lakás építését készíti elő, szintén 8 helyszínen. A XI. kerületi Sasad Liget folyamatosan készül, következő ütemeiben összesen 900 lakást adnak át. Fut két fejlesztésük a VII. kerületben, összesen közel 200 lakással, de a XIII. kerületben is 140 új otthont húznak föl. További nagyobb projektjeiket egyelőre még nem hirdették meg.

 

mno.hu

További hírek

Az alábbi űrlap kitöltésével kérdezhet szakértőinktől.
A gomb megnyomásával elfogadja adatkezelési tájékoztatónkat, és önként kifejezetten hozzájárul ahhoz, hogy az abban foglaltaknak megfelelően a Menedzser Praxis Kft. visszavonásig kezelje és tárolja adatait. Hozzájárulása után tiltakozhat személyes adatai kezelése ellen valamint bármikor kérheti adatainak helyesbítését,törlését, korlátozását.
Mégse

Kérdését továbbítottuk szakértőink felé, akik a megadott elérhetőségein tájékoztatják a témával kapcsolatbam.

Ossza meg díjmentes tanácsadói szolgáltatásunkat kollégáival, ismerőseivel.

Kérek tájékoztatást várható konferenciákról, továbbképzésekről


A gomb megnyomásával elfogadja adatkezelési tájékoztatónkat, és önként kifejezetten hozzájárul ahhoz, hogy az abban foglaltaknak megfelelően a Menedzser Praxis Kft. visszavonásig kezelje és tárolja adatait. Hozzájárulása után tiltakozhat személyes adatai kezelése ellen valamint bármikor kérheti adatainak helyesbítését,törlését, korlátozását.
Mégse

Kérését továbbítottuk, megadott elérhetőségein tájékoztatjuk várható rendezvényeinkről.

Az alábbi űrlap kitöltésével kérdezhet szakértőinktől.

Rendelkezik érvényes előfizetéssel?

Igen

Nem

Előfizetéssel rendelkező ügyfeleink kérdései priorítást élveznek

Megválaszolt adózási, tb, munkaügyi, számviteli kérdések a mai napon:

11

Kérdezzen itt Ön is!

AKTUÁLIS ESEMÉNYEK

Eseménykövetés

SZAKMAI KLUBJAINK

ADÓNAPTÁR