GAZDASÁGI HÍREK

Az agglomerációban tömegével nőhetnek ki új házak a földből
A hír több mint 30 napja nem frissült!

A budapesti ingatlanárak eléggé elszálltak, így az idei év első három hónapjában rengetegen kerestek lakást az agglomerációban. A csok nyújtotta lehetőség miatt sok család kifejezetten építési telkekre vadászik, egyes településeken emiatt jelentősen megdrágultak a parcellák.

2016. május 05.

A családi otthonteremtési kedvezményt érintő februári jogszabályváltozások, az új építésű ingatlanok áfájának csökkentése és az adó-visszatérítési támogatás lehetőségnek, illetve a budapesti ingatlanárak nagymértékű emelkedésének következtében 2016 első negyedévében jelentősen megnőtt az érdeklődés az agglomerációban található ingatlanok, ezen belül is az építési telkek iránt – derül ki a City Cartel ingatlanközvetítő hálózat közleményéből.

A telkek Budakeszin, Szentendrén és Dunakeszin a legkapósabbak, de népszerű minden olyan agglomerációs település, amely a fővároshoz közel, 20 kilométeres távolságon belüli van. Az elérhető tömegközlekedési lehetőségek szintén sokat nyomnak a latban, a főváros könnyű és gyors megközelíthetősége kulcsfontosságú. Emiatt történhetett meg az, hogy az Esztergom–Budapest vasútvonal megépítése nyomán az utóbbi időben megnőtt az érdeklődés az olyan, Budához közelebb eső települések iránt, mint Üröm, Solymár, Pilisvörösvár és Piliscsaba.

 

Hatalmasak az árkülönbségek

A City Cartel adatai alapján a budai agglomerációban található építési telkek négyzetméterára jelenleg 8 ezer és 15 ezer forint között mozog. A népszerűbb települések esetében az árak az átlagosnál magasabbak, így például Budakeszin 15-20 ezer forintos négyzetméteráron lehet építési telket venni, Pilisvörösváron már 8-12 ezer forintért kapni egy négyzetméternyi parcellát.

Az agglomerációban ingatlant keresők túlnyomó többsége a családi otthonteremtési kedvezmény jelentette támogatással szeretne élni, viszont mivel az telekvásárlásra nem fordítható, többségük inkább olcsóbb földdarabra vadászik. A 10 milliósnál alacsonyabb áron kínált parcellák mindenképpen előnyt élveznek, de a legnagyobb kereslet a 3-5 millió forintért megvehető, 600-800 négyzetméteres telkekre van. A telekvásárláshoz szükséges önerőt a vásárlók jellemzően megtakarításaikból fedezik.

Vajnági Pál, a City Cartel-csoport ügyvezetője úgy véli, hogy az építkezni kívánó családok jelentette keresletnövekedés az agglomerációs ingatlanpiacon, annak is a felkapottabb területein rövid távon mindenképp az építési telkek drágulását eredményezheti.

A telekárakat egyébként már a vidéki megyeszékhelyeken is erősen fölverte az, hogy a családi házra vágyóknak sokszor építőipari cégekkel kell versengeniük a parcellákért.

mno.hu

További hírek

Az alábbi űrlap kitöltésével kérdezhet szakértőinktől.
A gomb megnyomásával elfogadja adatkezelési tájékoztatónkat, és önként kifejezetten hozzájárul ahhoz, hogy az abban foglaltaknak megfelelően a Menedzser Praxis Kft. visszavonásig kezelje és tárolja adatait. Hozzájárulása után tiltakozhat személyes adatai kezelése ellen valamint bármikor kérheti adatainak helyesbítését,törlését, korlátozását.
Mégse

Kérdését továbbítottuk szakértőink felé, akik a megadott elérhetőségein tájékoztatják a témával kapcsolatbam.

Ossza meg díjmentes tanácsadói szolgáltatásunkat kollégáival, ismerőseivel.

Kérek tájékoztatást várható konferenciákról, továbbképzésekről


A gomb megnyomásával elfogadja adatkezelési tájékoztatónkat, és önként kifejezetten hozzájárul ahhoz, hogy az abban foglaltaknak megfelelően a Menedzser Praxis Kft. visszavonásig kezelje és tárolja adatait. Hozzájárulása után tiltakozhat személyes adatai kezelése ellen valamint bármikor kérheti adatainak helyesbítését,törlését, korlátozását.
Mégse

Kérését továbbítottuk, megadott elérhetőségein tájékoztatjuk várható rendezvényeinkről.

Az alábbi űrlap kitöltésével kérdezhet szakértőinktől.

Rendelkezik érvényes előfizetéssel?

Igen

Nem

Előfizetéssel rendelkező ügyfeleink kérdései priorítást élveznek

Megválaszolt adózási, tb, munkaügyi, számviteli kérdések a mai napon:

13

Kérdezzen itt Ön is!

AKTUÁLIS ESEMÉNYEK

Eseménykövetés

SZAKMAI KLUBJAINK

ADÓNAPTÁR