GAZDASÁGI HÍREK

Tízmilliókra pályázhatnak társasházak és lakásszövetkezetek
A hír több mint 30 napja nem frissült!

Április végétől két új pályázaton, a Széchenyi 2020-as kiírás keretében juthatnak vissza nem térítendő támogatáshoz vidéki társasházak és lakásszövetkezetek – hívta fel a figyelmet a Házfórum.hu szakmai portál csütörtöki közleményében.

2016. április 29.

A pályázatok célja az épületek lakó- és közösségi funkcióinak erősítése, a vidéki és a Pest megyei leszakadó települések felzárkóztatása az épületek energetikai, közösségi és szociális jellegű rehabilitációjával. A pályázatok területi korlátozása mellett fontos kitétel, hogy a társasházak és lakásszövetkezetek csak a helyi önkormányzat konzorciumi partnereiként vehetnek részt – emelik ki.

 

Megújuló kertes házak

 

Idén júliusban családi házak korszerűsítését segítő pályázat is indul, amelynek keretéből az épületek homlokzati nyílászáróinak cseréjét, homlokzatok hőszigetelését, az épületgépészeti rendszerek, például kazánok és radiátorok cseréjét vagy felújítását lehet megoldani, de beszerelhetők napelemes, napkollektoros rendszerek, biomassza kazánrendszerek is. A vissza nem térítendő támogatást elnyerő pályázatokat az arányosan elérhető szén-dioxid-megtakarítás figyelembevételével rangsorolják.

A kizárólag vidéki – Budapest agglomerációján kívüli – települések számára nyitott „Településképet meghatározó épületek külső rekonstrukciója, többfunkciós közösségi tér létrehozása, fejlesztése, energetikai korszerűsítés” című pályázat három célterületen kínál támogatást: az épületek energetikai fejlesztését szolgáló külső és belső korszerűsítések, a településképet meghatározó épületek külső felújítása, a közösségi terek és szolgáltató központok felújítása.

A 26,88 milliárdos keretösszegből a maximális támogatási összeg 50 millió forint, a legmagasabb támogatási arány pedig 95 százalékos. A kérelmeket 2018. április 20-ig adhatják le az önkormányzatok.

 

Fókuszban a rehabilitációA másik, április 29-ével induló „A leromlott településrészeken élő alacsony státuszú lakosság életkörülményeinek javítása, társadalmi és fizikai rehabilitációja Pest megyében” című felhívás célja az alacsony iskolázottsággal és magas munkanélküliséggel küzdő településrészek integrált szociális jellegű rehabilitációja.

A pályázat 1300 millió forintos keretéből segítik majd az épületek és környékük lakhatóbbá tételét, az épületek szociális és közösségi funkcióinak erősítését. A 2016. június 27-ével záruló pályázaton csak Pest megyei társasházak és lakásszövetkezetek indulhatnak, Budapest és Érd kivételével. Ezen belül a leszakadó, illetve leszakadással veszélyeztetett városrészek részesülhetnek támogatásban – írták.

 

mno.hu

További hírek

Az alábbi űrlap kitöltésével kérdezhet szakértőinktől.
A gomb megnyomásával elfogadja adatkezelési tájékoztatónkat, és önként kifejezetten hozzájárul ahhoz, hogy az abban foglaltaknak megfelelően a Menedzser Praxis Kft. visszavonásig kezelje és tárolja adatait. Hozzájárulása után tiltakozhat személyes adatai kezelése ellen valamint bármikor kérheti adatainak helyesbítését,törlését, korlátozását.
Mégse

Kérdését továbbítottuk szakértőink felé, akik a megadott elérhetőségein tájékoztatják a témával kapcsolatbam.

Ossza meg díjmentes tanácsadói szolgáltatásunkat kollégáival, ismerőseivel.

Kérek tájékoztatást várható konferenciákról, továbbképzésekről


A gomb megnyomásával elfogadja adatkezelési tájékoztatónkat, és önként kifejezetten hozzájárul ahhoz, hogy az abban foglaltaknak megfelelően a Menedzser Praxis Kft. visszavonásig kezelje és tárolja adatait. Hozzájárulása után tiltakozhat személyes adatai kezelése ellen valamint bármikor kérheti adatainak helyesbítését,törlését, korlátozását.
Mégse

Kérését továbbítottuk, megadott elérhetőségein tájékoztatjuk várható rendezvényeinkről.

Az alábbi űrlap kitöltésével kérdezhet szakértőinktől.

Rendelkezik érvényes előfizetéssel?

Igen

Nem

Előfizetéssel rendelkező ügyfeleink kérdései priorítást élveznek

Megválaszolt adózási, tb, munkaügyi, számviteli kérdések a mai napon:

24

Kérdezzen itt Ön is!

AKTUÁLIS ESEMÉNYEK

Eseménykövetés

SZAKMAI KLUBJAINK

ADÓNAPTÁR