JOGSZABÁLYVÁLTOZÁSOK - JOGSZABÁLYI KÖRKÉP

Jellemzően mezőgazdasági tárgykörökkel bővülnek a kormányablaknál intézhető ügyek
A hír több mint 30 napja nem frissült!

Változik a kormányablakban továbbítás céljából előterjeszthető bejelentések és kérelmek köre. A korábbi 334 előterjeszthető beadvány mellé további 280 társul, amelyek elsősorban a mezőgazdasági vállalkozók számára jelentenek könnyítést.

2016. április 27.

Ilyen, állattenyésztéssel kapcsolatos kérelmek például a mesterséges termékenyítő állomás üzemeltetésének engedélyezésére, baromfi- és halkeltető állomás, valamint méhanya-nevelő telep üzemeltetésének engedélyezésére, valamint törzskönyv, tenyésztési főkönyv, teljesítményvizsgálatok, tenyésztési adatok, származási igazolások hitelesítésére irányuló kérelmek. A jellemzően állategészségügyre vonatkozó kérelmek, mint például állatgyógyászati készítmény eseti forgalomba hozatalának vagy behozatalának engedélyezése, vagy immunológiai állatgyógyászati készítmény termelési tételére vonatkozó hatósági bizonylat kibocsátása, ugyancsak kormányablaknál is kezdeményezhetőek. Borászati üzemek, palackozók engedélyezése iránti kérelem, borászati termék minőségi bizonyítványa ugyancsak itt kezdeményezhető.


Az ügyek másik csoportja az élelmiszer-termelőket és forgalmazókat érinti, mint például a kistermelői élelmiszer-előállítási tevékenység bejelentése, vagy a zöldség-gyümölcs forgalmazók regisztrációja iránti kérelem. Ide tartoznak a halászati tevékenységgel és a méhészettel kapcsolatos kérelmek és bejelentések, továbbá a mezőgazdasági műveléssel kapcsolatos kérelmek, mint például a gyep feltörése, vagy faültetvénnyé alakítása iráni kérelmek, de a védett természeti területen végzett tevékenységekkel, védett állat- és növényfajokkal kapcsolatos kérelmek is ide sorolhatóak.

Az előterjeszthető beadványok köréből a hosszabb időtartamú közfoglalkoztatás támogatása iránti kérelmek, valamint a közfoglalkoztatási mintaprogramok támogatása iránti kérelmek kikerülnek.

A korábbi 191-ről 419-re bővül azon ügyek köre, amelyekben a kormányablak kizárólag tájékoztatást nyújt. Ezen újabb ügyek is javarészt mezőgazdasággal kapcsolatosak.

Az ügyek másik csoportja a kormányablakoknál nem intézhető, azonban felvilágosítást kaphatnak az érdeklődők. Ilyenek többek közt az erdőgazdálkodással kapcsolatos ügyek, mint például az erdőtelepítési dokumentáció jóváhagyására irányuló kérelem, vagy az erdő rendeltetésének megváltoztatása iránti kérelem. Ide tartoznak a halgazdálkodással, ingatlan-nyilvántartással kapcsolatos ügyek részben, továbbá a földméréssel, bányászattal, szénhidrogén- és geotermikus energia kutatással, nyomástartó berendezésekkel kapcsolatos ügyek, de a robbanóanyagokkal, veszélyes áruk fuvarozásával, vadon élő állat- és növényfajok kereskedelmével, levegőtisztasággal és hulladékgazdálkodással kapcsolatos ügyekben is kaphatnak felvilágosítást az érdeklődők.

A 2016. április 8-tól a kormányablaknál is előterjeszthető kérelmeket és bejelentéseket, valamint azon ügyeket, amelyekben a kormányablak kizárólag tájékoztatást ad, a 77/2016. (IV.6.) Korm. rendelet mellékletei sorolják fel részletesen.

    


További hírek

Az alábbi űrlap kitöltésével kérdezhet szakértőinktől.
A gomb megnyomásával elfogadja adatkezelési tájékoztatónkat, és önként kifejezetten hozzájárul ahhoz, hogy az abban foglaltaknak megfelelően a Menedzser Praxis Kft. visszavonásig kezelje és tárolja adatait. Hozzájárulása után tiltakozhat személyes adatai kezelése ellen valamint bármikor kérheti adatainak helyesbítését,törlését, korlátozását.
Mégse

Kérdését továbbítottuk szakértőink felé, akik a megadott elérhetőségein tájékoztatják a témával kapcsolatbam.

Ossza meg díjmentes tanácsadói szolgáltatásunkat kollégáival, ismerőseivel.

Kérek tájékoztatást várható konferenciákról, továbbképzésekről


A gomb megnyomásával elfogadja adatkezelési tájékoztatónkat, és önként kifejezetten hozzájárul ahhoz, hogy az abban foglaltaknak megfelelően a Menedzser Praxis Kft. visszavonásig kezelje és tárolja adatait. Hozzájárulása után tiltakozhat személyes adatai kezelése ellen valamint bármikor kérheti adatainak helyesbítését,törlését, korlátozását.
Mégse

Kérését továbbítottuk, megadott elérhetőségein tájékoztatjuk várható rendezvényeinkről.

Az alábbi űrlap kitöltésével kérdezhet szakértőinktől.

Rendelkezik érvényes előfizetéssel?

Igen

Nem

Előfizetéssel rendelkező ügyfeleink kérdései priorítást élveznek

Megválaszolt adózási, tb, munkaügyi, számviteli kérdések a mai napon:

18

Kérdezzen itt Ön is!

AKTUÁLIS ESEMÉNYEK

Eseménykövetés

SZAKMAI KLUBJAINK

ADÓNAPTÁR