GAZDASÁGI HÍREK

Kétszámjegyű növekedés a SZÉP-kártya forgalmában a nyáron
A hír több mint 30 napja nem frissült!

Kétszámjegyű növekedést mértek a SZÉP-kártya forgalmában a kibocsátó bankok a nyári szezonban - közölték a pénzintézetek az MTI érdeklődésére hétfőn.

2015. szeptember 21.

Az OTP SZÉP-kártya birtokosok a bankcsoport közlése szerint a tavalyinál 15 százalékkal többet, összesen 23 milliárd forintot használtak fel a nyári szezon három hónapja alatt a 26 ezer elfogadóhely valamelyikén, ezzel az idei nyár lett az eddigi legsikeresebb a kibocsátás indulása óta. A napi 257 millió forintos költésből a vidéki régiók közül legnagyobb részben a balatoni részesedett, ahol 3,3 milliárd forintot használtak fel a pihenni vágyók - közölték. Az összes költés közel hétharmada a vidéki régiókban realizálódott, míg 38 százalék Budapesten és Közép-Magyarországon.
    Az OTP által kibocsátott több mint 900 ezer  SZÉP-kártyára 2015-ben már 48,5 milliárd forintot meghaladó összeget töltöttek fel, ez 15 százalékos emelkedés a tavalyi év azonos időszakához képest. A kártyát kibocsátó OTP Pénztárszolgáltató várakozásai szerint az év hátralevő részében tovább pöröghet a kártyák felhasználása.
    A K&H Bank tájékoztatása szerint az idén nyáron 20 százalékkal nőtt a K&H-s SZÉP-kártyás költések és a feltöltések volumene is. Az alszámlák közül továbbra is kiemelkedik a vendéglátás, ami a teljes költés 64 százaléka. A K&H-s SZÉP-kártyabirtokosok több mint 18 ezer elfogadóhelyen tudják használni kártyájukat, ami 15 százalékos növekedés.
    Az átlagos havi költés az év eddigi részében közel 700 ezer forint, szemben a tavalyi év egészére értendő 570 ezer forintos átlagos havi költéssel - közölte a bank. Az augusztusi adatok alapján közel 125 ezer K&H SZÉP-kártyabirtokos van, a tavalyi hasonló időszakhoz képest 20 százalékkal több.
    A költések legnagyobb részét a Budapest-Közép-Duna-vidék turisztikai régióban mérte a K&H a tranzakciók száma alapján.
    Az MKB Bank azt közölte, hogy az idén a június-augusztusi időszakban 4,1 milliárd forintot költöttek az MKB-s SZÉP-kártyások, míg egy évvel ezelőtt még csak 3,7 milliárdot. Idén június-augusztus között 3 milliárd forintot utaltak a munkáltatók a kártyákra, míg egy évvel ezelőtt még csak 2,4 milliárd forintot.
    Az idén augusztus végéig 9 milliárd forint érkezett az MKB-s SZÉP-kártyákra, egy évvel ezelőtt hasonló időszakban 8,1 milliárd forintot utaltak a munkáltatók. Augusztus végéig 8,5 milliárd forintot költöttek a kártyabirtokosok, egy évvel ezelőtt csak 7,8 milliárd forintot.
    A nyári hónapokban a Balaton régióban 850 millió forintot költöttek az MKB-s SZÉP-kártyások, ez a Budapest-Közép-Duna-vidéki régió 1,2 milliárd forintos felhasználását követő második legnagyobb - olvasható a közleményben.

 

(MTI)

További hírek

Az alábbi űrlap kitöltésével kérdezhet szakértőinktől.
A gomb megnyomásával elfogadja adatkezelési tájékoztatónkat, és önként kifejezetten hozzájárul ahhoz, hogy az abban foglaltaknak megfelelően a Menedzser Praxis Kft. visszavonásig kezelje és tárolja adatait. Hozzájárulása után tiltakozhat személyes adatai kezelése ellen valamint bármikor kérheti adatainak helyesbítését,törlését, korlátozását.
Mégse

Kérdését továbbítottuk szakértőink felé, akik a megadott elérhetőségein tájékoztatják a témával kapcsolatbam.

Ossza meg díjmentes tanácsadói szolgáltatásunkat kollégáival, ismerőseivel.

Kérek tájékoztatást várható konferenciákról, továbbképzésekről


A gomb megnyomásával elfogadja adatkezelési tájékoztatónkat, és önként kifejezetten hozzájárul ahhoz, hogy az abban foglaltaknak megfelelően a Menedzser Praxis Kft. visszavonásig kezelje és tárolja adatait. Hozzájárulása után tiltakozhat személyes adatai kezelése ellen valamint bármikor kérheti adatainak helyesbítését,törlését, korlátozását.
Mégse

Kérését továbbítottuk, megadott elérhetőségein tájékoztatjuk várható rendezvényeinkről.

Az alábbi űrlap kitöltésével kérdezhet szakértőinktől.

Rendelkezik érvényes előfizetéssel?

Igen

Nem

Előfizetéssel rendelkező ügyfeleink kérdései priorítást élveznek

Megválaszolt adózási, tb, munkaügyi, számviteli kérdések a mai napon:

13

Kérdezzen itt Ön is!

AKTUÁLIS ESEMÉNYEK

Eseménykövetés

SZAKMAI KLUBJAINK

ADÓNAPTÁR