JOGSZABÁLYVÁLTOZÁSOK - JOGSZABÁLYI KÖRKÉP

Csepreghy Nándor: a kormány támogatja a fiatal vállalkozókat
A hír több mint 30 napja nem frissült!

A kormány támogatja a fiatal vállalkozókat az európai uniós források felhasználása során is - mondta Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség fejlesztéspolitikai kommunikációért felelős helyettes államtitkár pénteken a Fiatal Vállalkozók Országos Szövetsége (FIVOSZ) Vállalkozz itthon! programja keretében az üzleti terveket jóváhagyó tanúsítványok ünnepélyes kiosztását megelőző sajtótájékoztatón, Budapesten.

2014. június 22.

A 2007-2013-as időszakban a fejlesztési források odaítélésekor a vállalkozások pénzügyi múltja komoly hangsúlyt kapott, ebben változás lesz a 2014-2020-as ciklusban - ismertette, hozzátéve, hogy ezáltal a start-up cégek itthon is könnyebben jutnak majd forráshoz, illetve a feltételeknek megfelelő vállalkozások 1 millió euró határig normatív alapon kaphatnak támogatást, ami 50 százalékos intenzitást jelent, ezzel 2 millió euró értékű beruházás valósulhat meg.

A FIVOSZ és konzorciumi partnerei, a Magyar Iparszövetség (OKISZ) és a Kereskedők és Vendéglátók Országos Érdekképviseleti Szövetsége (KISOSZ), a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) 1,3 milliárd forint európai uniós forrásból a Társadalmi Megújulás Operatív Programban (TÁMOP) valósítja meg a Vállalkozz Itthon! programot, amelynek első részében négy régióban 2155-en kaptak ingyenes képzést, közülük 1382-en jutottak el jóváhagyott üzleti terv elkészítéséig, amellyel jogosultságot szereztek arra, hogy projektjükhöz 3-6 millió forint támogatásra pályázzanak.

Csepreghy Nándor felhívta a figyelmet arra, hogy 2014-2020 között az innováció területe is jelentős támogatást kap uniós forrásból, és ebben a fiatal innovatív vállalkozásoknak is adódik lehetőség.

Kovács Patrik, a FIVOSZ elnöke, akit nemrégiben választottak meg az európai fiatal vállalkozók szervezete vezetőjének elmondta, hogy az ifjúsági vállalkozások a vállalkozásfejlesztésben belül globális szinten is egyre fontosabbak. Nemzetközi felmérés szerint a fiatalok 73 százaléka úgy látja, a forráshiány jelent akadályt a vállalkozás indításában, 60 százaléka szerint megfelelő tudásra és támogatásra lenne szüksége, 50 százaléka pedig állami szerepvállalást is fontosnak tart.

Vadász György, a Magyar Iparszövetség (OKISZ) elnöke kiemelte, hogy a fiatal vállalkozások indításához kedvezően alakul a makrogazdasági környezet, 2013-ban megindult a gazdasági növekedés, 2014 első negyedévében 3,5 százalékos volt a bővülés, és a tendencia folytatódik. Az Európai Unióval folytatott eredményes egyeztetés alapján a gazdaságfejlesztésre 2014-2020 között a források 60 százalékát lehet felhasználni, a kkv-k fejlesztésére 16 százalék jut majd, a Magyar Nemzeti Bank növekedési hitelprogramja is segítséget jelent majd a fiatal vállalkozóknak - mondta. Hozzátette: az Európai Unió is felismerte a fiatal vállalkozások fontosságát, ezért erre a célra külön keretet biztosít.

(MTI)

További hírek

Az alábbi űrlap kitöltésével kérdezhet szakértőinktől.
A gomb megnyomásával elfogadja adatkezelési tájékoztatónkat, és önként kifejezetten hozzájárul ahhoz, hogy az abban foglaltaknak megfelelően a Menedzser Praxis Kft. visszavonásig kezelje és tárolja adatait. Hozzájárulása után tiltakozhat személyes adatai kezelése ellen valamint bármikor kérheti adatainak helyesbítését,törlését, korlátozását.
Mégse

Kérdését továbbítottuk szakértőink felé, akik a megadott elérhetőségein tájékoztatják a témával kapcsolatbam.

Ossza meg díjmentes tanácsadói szolgáltatásunkat kollégáival, ismerőseivel.

Kérek tájékoztatást várható konferenciákról, továbbképzésekről


A gomb megnyomásával elfogadja adatkezelési tájékoztatónkat, és önként kifejezetten hozzájárul ahhoz, hogy az abban foglaltaknak megfelelően a Menedzser Praxis Kft. visszavonásig kezelje és tárolja adatait. Hozzájárulása után tiltakozhat személyes adatai kezelése ellen valamint bármikor kérheti adatainak helyesbítését,törlését, korlátozását.
Mégse

Kérését továbbítottuk, megadott elérhetőségein tájékoztatjuk várható rendezvényeinkről.

Az alábbi űrlap kitöltésével kérdezhet szakértőinktől.

Rendelkezik érvényes előfizetéssel?

Igen

Nem

Előfizetéssel rendelkező ügyfeleink kérdései priorítást élveznek

Megválaszolt adózási, tb, munkaügyi, számviteli kérdések a mai napon:

18

Kérdezzen itt Ön is!

AKTUÁLIS ESEMÉNYEK

Eseménykövetés

SZAKMAI KLUBJAINK

ADÓNAPTÁR