- GAZDASÁGI HÍREK

Az amerikai cégek odamondogatnak az Orbán-kormánynak
A hír több mint 30 napja nem frissült!

A nemzetközi piac bizalmának helyreállítására, valamint hatékonyabb párbeszédre szólít fel a magyarországi Amerikai Kereskedelmi Kamara (AmCham) közleményében. A szervezet elismerően szól a kormány adóreform-törekvéseiről, ugyanakkor a rendkívüli és szokatlan válságadó bevezetésének indokait megértve határozottan sürgeti strukturális reformok haladéktalan megkezdését.

2010. november 08.

Különösen nehéz helyzetben van a magyar gazdaság és a közszféra - emeli ki közleményében az AmCham  - elsősorban a reformok elmulasztása, a világos gazdasági stratégiai hiánya, az állami túlköltekezés és a külföldi adósság szintjének megnövekedése miatt. Az ország helyzetét tovább súlyosbítják a gazdasági világválság és a helyi gazdaságpolitika hibáinak következményei.

A világpiaci és Európai Uniós fejlemények megkövetelik Magyarországtól, hogy az előzetesen megállapított 3,8 százalékos szinten tartsa a költségvetési hiányt. Magyarország alapvető érdeke, hogy helyreállítsa a nemzetközi üzleti szférának az országba vetett bizalmat, ám ennek eléréséhez kevés gazdaságpolitikai alternatíva kínálkozik - hangsúlyozza a társaság közleményében.

Az AmCham a felsorolt szempontokat figyelembe véve "rendkívülinek és szokatlannak" nevezi a kormány által kivetett válságadót, amely tükrözi az állam szabályozó mechanizmusainak elégtelenségét a természetes monopóliumok szabályozásában. A válságadó szokatlan természete és kivetésének módjával szemben érzett aggályok ellenére a szervezet megérti azokat a körülményeket, amelyek szükségessé teszik alkalmazását.

A társaság hangsúlyozza, hogy a válságadónak egy meghatározott időre - három évre - kell szólnia, azt haladéktalanul olyan strukturális reformoknak kell kísérniük a közigazgatásban, az egyészségügyi, oktatási és nyugdíj- rendszerben, amelyek lehetővé teszik a gazdaság fenntartható növekedési pályára állítását. Mindezeknek olyan intézkedésekkel kellé kiegészülniük, amelyek szélesítik az adózásban résztvevők körét és fehérítik a gazdaságot.

Az AmCham közleményében üdvözli a személyi jövedelemadót és a társasági adót érintő kormányzati módosításokat, valamint a társadalombiztosítási befizetések felső határának alkalmazását. Ugyanakkor az AmCham az üzleti élet képviselőivel kialakítandó párbeszéd új és hatékonyabb formáira szólítja fel a kormányt, annak érdekében, hogy figyelemmel kövessék az élért haladást és a jövőben elkerülhetővé váljanak a "különleges döntések". A párbeszéd célja az is,  hogy a belföldi és külföldi befektetők a nagy és kis vállalkozások érdekében javuljon az ország versenyképessége és az ország a fenntartható növekedés útjára lépjen.

(A rovat híreinek forrása a Gazdasági Rádió Online)

További hírek

Az alábbi űrlap kitöltésével kérdezhet szakértőinktől.
A gomb megnyomásával elfogadja adatkezelési tájékoztatónkat, és önként kifejezetten hozzájárul ahhoz, hogy az abban foglaltaknak megfelelően a Menedzser Praxis Kft. visszavonásig kezelje és tárolja adatait. Hozzájárulása után tiltakozhat személyes adatai kezelése ellen valamint bármikor kérheti adatainak helyesbítését,törlését, korlátozását.
Mégse

Kérdését továbbítottuk szakértőink felé, akik a megadott elérhetőségein tájékoztatják a témával kapcsolatbam.

Ossza meg díjmentes tanácsadói szolgáltatásunkat kollégáival, ismerőseivel.

Kérek tájékoztatást várható konferenciákról, továbbképzésekről


A gomb megnyomásával elfogadja adatkezelési tájékoztatónkat, és önként kifejezetten hozzájárul ahhoz, hogy az abban foglaltaknak megfelelően a Menedzser Praxis Kft. visszavonásig kezelje és tárolja adatait. Hozzájárulása után tiltakozhat személyes adatai kezelése ellen valamint bármikor kérheti adatainak helyesbítését,törlését, korlátozását.
Mégse

Kérését továbbítottuk, megadott elérhetőségein tájékoztatjuk várható rendezvényeinkről.

Az alábbi űrlap kitöltésével kérdezhet szakértőinktől.

Rendelkezik érvényes előfizetéssel?

Igen

Nem

Előfizetéssel rendelkező ügyfeleink kérdései priorítást élveznek

Megválaszolt adózási, tb, munkaügyi, számviteli kérdések a mai napon:

29

Kérdezzen itt Ön is!

AKTUÁLIS ESEMÉNYEK

Eseménykövetés

SZAKMAI KLUBJAINK

ADÓNAPTÁR