- GAZDASÁGI HÍREK

Járai 20 százalékos növekedést valószínűsít
A hír több mint 30 napja nem frissült!

A múlt század eleje óta nem lépett a budapesti tőzsdére biztosító, külön öröm, hogy most egy magyar tulajdonú biztosítótársaság kereskedése kezdődik el - mondta Patai Mihály a Budapesti Értéktőzsde igazgatóságának elnöke a CIG Pannónia Életbiztosító részvényeinek kereskedését elindító ünnepségen.

2010. november 08.

Járai Zsigmond, a biztosító felügyelő bizottságának elnöke a következő években 20 százalékos éves növekedést valószínűsített a CIG-nek. A következő két évtizedben a biztosítók növekedése meg fogja haladni a GDP növekedését - tette hozzá a felügyelő bizottság elnöke.

Varga Mihály, a miniszterelnökséget vezető államtitkár kiemelte, hogy a CIG életét nem könnyítette meg a különadó, de ez csökkenti az országkockázatot, és pozitíven hat a részvények árfolyamára is. A kormány számol azzal, hogy a feltörekvő cégek a BÉT-en keresztül vonnak be tőkét a növekedésükhöz. Az országkockázat csökkentése elősegíti azt is, hogy egyre több új papír jelenjen meg a tőzsdén - mondta az államtitkár.

Járai Zsigmond ismertette az adatokat: a CIG-nek 10 ezer új magánszemély tulajdonosa lett, és 9,3 milliárd forint friss tőkéhez jutott a tőzsdei kibocsátással. A magántulajdonosok számában a MOL és az OTP után a harmadik helyen áll a CIG a BÉT-en - tette hozzá. A tőke nagyságát tekintve pedig a tizedik a tőzsdén.

A felügyelő bizottsági elnök elmondta, hogy jelenleg a B kategóriában CIGPANNONIA néven forognak a részvények, de jövő áprilisban meg lesz a cégnek a harmadik évi nemzetközi audittal rendelkező mérlege is, így akkor bekerülhet az A kategóriába. Megfelelő forgalom esetén pedig a jövő év elején a CIG részvényei bekerülhetnek a BUX-ba.

A CIG az idei első három negyedévben 15 milliárd forint díjbevételt ért el, a teljes éves terv 16 milliárd forint, ez harmadával haladná meg a múlt évit. Miután a CIG-nél a harmadik és a negyedik negyed év az erős, így az egész évre a tervezettnél jóval magasabb díjbevétel várható.

Az év első kilenc hónapjában a CIG 29 milliárd forint mérlegfőösszeg mellett 2,5 milliárdos veszteséget produkált, ebben 314 millió forinttal szerepel a bankadó.

A CIG 2010-ben a negyedik cég, amely tőzsdére lép. Az idén eddig az Appeninn Nyrt., a HybridBox Nyrt. és az Alteo Energiaszolgáltató Nyrt. részvényeit vezették be a tőzsdére, továbbá a vagyonvédelmi piacon tevékenykedő Őrmester Nyrt. is jelezte, hogy hamarosan kérvényezi részvényei bevezetését.

A 2,486 milliárd forint jegyzett tőkéjű biztosítótársaság 40 forint névértékű részvényeinek bevezetési árát 938 forintban határozták meg, ez alapján a CIG piaci értéke 58,3 milliárd forint.

(A rovat híreinek forrása a Gazdasági Rádió Online)

További hírek

Az alábbi űrlap kitöltésével kérdezhet szakértőinktől.
A gomb megnyomásával elfogadja adatkezelési tájékoztatónkat, és önként kifejezetten hozzájárul ahhoz, hogy az abban foglaltaknak megfelelően a Menedzser Praxis Kft. visszavonásig kezelje és tárolja adatait. Hozzájárulása után tiltakozhat személyes adatai kezelése ellen valamint bármikor kérheti adatainak helyesbítését,törlését, korlátozását.
Mégse

Kérdését továbbítottuk szakértőink felé, akik a megadott elérhetőségein tájékoztatják a témával kapcsolatbam.

Ossza meg díjmentes tanácsadói szolgáltatásunkat kollégáival, ismerőseivel.

Kérek tájékoztatást várható konferenciákról, továbbképzésekről


A gomb megnyomásával elfogadja adatkezelési tájékoztatónkat, és önként kifejezetten hozzájárul ahhoz, hogy az abban foglaltaknak megfelelően a Menedzser Praxis Kft. visszavonásig kezelje és tárolja adatait. Hozzájárulása után tiltakozhat személyes adatai kezelése ellen valamint bármikor kérheti adatainak helyesbítését,törlését, korlátozását.
Mégse

Kérését továbbítottuk, megadott elérhetőségein tájékoztatjuk várható rendezvényeinkről.

Az alábbi űrlap kitöltésével kérdezhet szakértőinktől.

Rendelkezik érvényes előfizetéssel?

Igen

Nem

Előfizetéssel rendelkező ügyfeleink kérdései priorítást élveznek

Megválaszolt adózási, tb, munkaügyi, számviteli kérdések a mai napon:

13

Kérdezzen itt Ön is!

AKTUÁLIS ESEMÉNYEK

Eseménykövetés

SZAKMAI KLUBJAINK

ADÓNAPTÁR