JOGSZABÁLYVÁLTOZÁSOK - JOGSZABÁLYI KÖRKÉP

Helyesbítés a nem állami, nem helyi önkormányzati intézményfenntartók állami hozzájárulásainak, támogatásainak elszámolásához
A hír több mint 30 napja nem frissült!

A nem állami, nem helyi önkormányzati közoktatási intézményfenntartó közoktatásról szóló 1993. évi LXXIX. törvény végrehajtásáról rendelkező 20/1997. (II. 13) Korm. rendelet 16. § (1) bekezdése szerint a költségvetési törvényben meghatározott normatív hozzájárulás és támogatás igénybevételének jogosságáról és felhasználásáról intézmény székhelyenkénti és telephelyenkénti, valamint összesített adatlapokon, a 2013. január 31-éig köteles elszámolni. Az elszámolást a Magyar Államkincstár fenntartó székhelye szerint illetékes megyei igazgatóságához kell benyújtani.

2013. január 24.

A köznevelési feladatot 2012. teljes naptári évben ellátó olyan fenntartónak, amelyet a kincstár 2012. teljes évben finanszírozott és amelynek 2013 januárjában is költségvetési támogatást folyósított, a 2013. január 1-jén hatályos jogszabály alapján kell elkészítenie az elszámolását, a Vhr. 16. § (3) bekezdése szerint: (3) Az elszámolás során a fenntartót megillető normatív hozzájárulás és támogatás 1/12, 7/12, illetve 4/12 részekben kerül kiszámításra. A 14. § (4) bekezdése szerinti esetben elszámoláskor a változással érintett időszaktól függően az október 1-jei vagy a február 1-jei létszám helyett a változással érintett időszakban a hó végi létszámadatok átlagát kell figyelembe venni.

2012. évi elszámoló adatlapok (intézményi és fenntartói összesítő adatlapok)

EMMI-010/2012. Korai fejlesztés, gondozás; Fejlesztő felkészítés; Pedagógiai szakszolgálat

EMMI-020/2012. Óvodai nevelés

EMMI-030/2012. Alapfokú nevelés-oktatás

EMMI-040/2012. Középfokú oktatás

EMMI-050/2012. Szakmai oktatás

EMMI-060/2012. Alapfokú művészetoktatás

EMMI-070/2012. Kollégiumi nevelés, ellátás

EMMI-080/2012. 2012. évi elszámoló adatlapok intézményfenntartói összesítője (kitöltése mindenkinek kötelező!)

Adatlap a nem állami, nem önkormányzati fenntartású közoktatási intézmények által 2012. évre igényelt normatív állami hozzájárulás, valamint központosított illetve kötött felhasználású támogatás évközi elszámolásához (kitöltése mindenkinek kötelező!)

1. számú melléklet a 2012. évi központosított, valamint normatív, kötött felhasználású támogatások jogszerű felhasználásának 2012. évi elszámolásához (Kitöltése mindenkinek kötelező nemleges/nullás adattartalom esetén is!)

2. számú melléklet 2011. évi elszámoláskor kötelezettségvállalással terhelt maradványként kimutatott központosított támogatások 2012. évi elszámolásához (Kitöltése mindenkinek kötelező nemleges/nullás adattartalom esetén is!)

(Oktatásért Felelős Államtitkárság)

További hírek

Az alábbi űrlap kitöltésével kérdezhet szakértőinktől.
A gomb megnyomásával elfogadja adatkezelési tájékoztatónkat, és önként kifejezetten hozzájárul ahhoz, hogy az abban foglaltaknak megfelelően a Menedzser Praxis Kft. visszavonásig kezelje és tárolja adatait. Hozzájárulása után tiltakozhat személyes adatai kezelése ellen valamint bármikor kérheti adatainak helyesbítését,törlését, korlátozását.
Mégse

Kérdését továbbítottuk szakértőink felé, akik a megadott elérhetőségein tájékoztatják a témával kapcsolatbam.

Ossza meg díjmentes tanácsadói szolgáltatásunkat kollégáival, ismerőseivel.

Kérek tájékoztatást várható konferenciákról, továbbképzésekről


A gomb megnyomásával elfogadja adatkezelési tájékoztatónkat, és önként kifejezetten hozzájárul ahhoz, hogy az abban foglaltaknak megfelelően a Menedzser Praxis Kft. visszavonásig kezelje és tárolja adatait. Hozzájárulása után tiltakozhat személyes adatai kezelése ellen valamint bármikor kérheti adatainak helyesbítését,törlését, korlátozását.
Mégse

Kérését továbbítottuk, megadott elérhetőségein tájékoztatjuk várható rendezvényeinkről.

Az alábbi űrlap kitöltésével kérdezhet szakértőinktől.

Rendelkezik érvényes előfizetéssel?

Igen

Nem

Előfizetéssel rendelkező ügyfeleink kérdései priorítást élveznek

Megválaszolt adózási, tb, munkaügyi, számviteli kérdések a mai napon:

18

Kérdezzen itt Ön is!

AKTUÁLIS ESEMÉNYEK

Eseménykövetés

SZAKMAI KLUBJAINK

ADÓNAPTÁR