- GAZDASÁGI HÍREK

A GVH 5 millió forintra bírságolta a Netrisk.hu Kft-t
A hír több mint 30 napja nem frissült!

A Gazdasági Versenyhivatal tisztességtelen kereskedelmi gyakorlata miatt 5 millió forintra bírságolta a Netrisk.hu Kft-t - közölte a GVH az MTI-vel csütörtökön.

2010. október 14.

A GVH ismerteti: a biztosítási alkuszi tevékenységet folytató Netrisk online biztosítási portált üzemeltet. A honlapra látogatók egy díjkalkulátor segítségével összehasonlíthatják a biztosítók kötelező gépjármű-felelősségbiztosításra, illetve casco-, lakás- és utasbiztosításra vonatkozó ajánlatait. A díjszámítás eredményeinek megtekintését követően a fogyasztó meg is kötheti a biztosítási szerződést.

A Netrisk e szolgáltatás népszerűsítése érdekében 2009. október 30. és december 1. között többek között televíziós- és rádióreklámokat tett közzé és saját honlapján is propagálta azt. A versenyhivatal álláspontja szerint a cég egyes tájékoztatásaiban a fogyasztók megtévesztésére alkalmas tájékoztatást tett közzé, így tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot folytatott.

A Netrisk azt állította, hogy a fogyasztó a netrisk.hu oldalon a biztosítók összes ajánlatából választhat, ám a portál révén nem volt a fogyasztók számára elérhető a piacon fellelhető teljes kínálat.

A Netrisknek valamennyi, kötelező gépjármű-felelősségbiztosítást kötő biztosítóval volt együttműködési megállapodása, ugyanakkor a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás kapcsán a fogyasztók által elérhető kedvezmények körében az általa működtetett díjkalkulátor négy tarifával nem számolt.

A Netrisk azt is hangsúlyozta, hogy az általa működtetett portálon érhetők el a legkedvezőbb árak. Egyben árgaranciát vállalt azzal, hogy a fogyasztó számára megfizeti a többletköltséget akkor, ha a megkötött szerződés díja eltér a végleges díjtól, valamint díjkülönbözetet fizet abban az esetben, ha a fogyasztó az egyedi díjnál kedvezőbb ajánlatot tud bemutatni. Mindeközben a vizsgálattal érintett időszakban a Netrisk portálja nem minden fogyasztó vonatkozásában tette elérhetővé az egyébként legkedvezőbb díjú biztosítást (például az egyik biztosító "postás" kedvezményének alkalmazására a Netrisk nem volt jogosult).

Végül a vállalkozás azon tájékoztatása sem fedte teljesen a valóságot, mely szerint szolgáltatásának igénybevétele esetén 35 százalékos mértékű online kedvezmény érhető el a biztosítási díjakból. A fogyasztók az ilyen tartalmú közléseket úgy értelmezhették, hogy minden biztosító esetén 35 százalékos mértékű online kedvezmény érhető el. Ugyanakkor mindössze egy biztosító volt, amely ekkora mértékű online kedvezményt érvényesített, azt is a Netrisk közvetítésével létrejött biztosítási szerződések töredéke esetében.

Ezek miatt szabott ki bírságot a versenyhivatal, súlyosbító körülményként értékelve, hogy korábban a Netrisk az online kedvezményt illetően a jelenlegivel azonos jogsértést követett el.

(A rovat híreinek forrása a Gazdasági Rádió Online)

További hírek

Az alábbi űrlap kitöltésével kérdezhet szakértőinktől.
A gomb megnyomásával elfogadja adatkezelési tájékoztatónkat, és önként kifejezetten hozzájárul ahhoz, hogy az abban foglaltaknak megfelelően a Menedzser Praxis Kft. visszavonásig kezelje és tárolja adatait. Hozzájárulása után tiltakozhat személyes adatai kezelése ellen valamint bármikor kérheti adatainak helyesbítését,törlését, korlátozását.
Mégse

Kérdését továbbítottuk szakértőink felé, akik a megadott elérhetőségein tájékoztatják a témával kapcsolatbam.

Ossza meg díjmentes tanácsadói szolgáltatásunkat kollégáival, ismerőseivel.

Kérek tájékoztatást várható konferenciákról, továbbképzésekről


A gomb megnyomásával elfogadja adatkezelési tájékoztatónkat, és önként kifejezetten hozzájárul ahhoz, hogy az abban foglaltaknak megfelelően a Menedzser Praxis Kft. visszavonásig kezelje és tárolja adatait. Hozzájárulása után tiltakozhat személyes adatai kezelése ellen valamint bármikor kérheti adatainak helyesbítését,törlését, korlátozását.
Mégse

Kérését továbbítottuk, megadott elérhetőségein tájékoztatjuk várható rendezvényeinkről.

Az alábbi űrlap kitöltésével kérdezhet szakértőinktől.

Rendelkezik érvényes előfizetéssel?

Igen

Nem

Előfizetéssel rendelkező ügyfeleink kérdései priorítást élveznek

Megválaszolt adózási, tb, munkaügyi, számviteli kérdések a mai napon:

29

Kérdezzen itt Ön is!

AKTUÁLIS ESEMÉNYEK

Eseménykövetés

SZAKMAI KLUBJAINK

ADÓNAPTÁR