//

CÍMKEFELHŐ
gazdasági szakkiadó | hivatalos állásfoglalás | adó | pénzügy | gazdasági folyóirat | szakkönyv | jogszabálykereső | kommentár | letölthető szerződésminták | tudástár | tanácsadás | gazdasági kiadványok | gazdasági konferencia | ingyenes számviteli tanácsadás | könyvelők kötelező továbbképzése | kötelező kreditpontok 2019 | közlöny | kormányrendelet | céginformáció
Ellenőrzési Tanácsadó és Felkészülési Segédlet Hatósági Ellenőrzésekre


BRUTTÓ ÁR: 46 410 Ft
Az ár tartalmazza az áfát, a csomagolási és szállítási költséget is.

A folyóirat bruttó ára tartalmazza az 50%-os kedvezményt, amely az első éves előfizetésre érvényes!

A kiadványról:

A folyamatosan változó törvényi előírásoknak nem könnyű megfelelni, egyre több az adminisztrációs teher, a bevallási és beszámolási kötelezettség minden vállalkozáson. A hatósági ellenőrzések pedig fokozódnak... Számos helyről érheti cégét váratlan ellenőrzés. Természetesen mindenki elsősorban az adóellenőrzésre gondol, pedig cége működése során az adózásra vonatkozó előírások mellett még számos szabályt kell figyelembe vennie. A hivatalok az előre bejelentett ellenőrzések mellett szúrópróbaszerűen is kiválasztanak cégeket, sőt az új vállalkozások már az alapítás évében számíthatnak ellenőrzésekre.
Az adó- és járuléktörvények folyamatos változása, és a foglalkoztatásra gyakorolt hatása miatt jó néhány helyen módosultak a bevallási, bejelentési kötelezettségek, az adminisztrációs és dokumentációs teendők. A folyamatos előírás-változások követése nem egyszerű feladat, a hatóságok ellenőrzései pedig fokozódnak, a büntetési tételek egyre nőnek. Kiadványunk célja, hogy gyakorlati útmutatást adjon és naprakész információkkal lássa el a cégek vezető munkatársait a mindennapi munka során, illetve segítséget nyújtson a cégét érintő minden fontos terület megismerésében és irányításában. Havi rendszerességgel megjelenő folyóiratunk tájékoztatja Önt minden lényeges jogszabályváltozásról, adminisztrációs kötelezettségeiről, felkészülési segédletet adunk a várható ellenőrzésekhez, ezen kívül jogesetek, ellenőrzőlisták segítik a vállalkozások munkáját.

Aktualitások:

A tervezett törvényi változások, az egyedi dobozazonosító rendszer 2019. február 9-i bevezetése, a VIII. Gyógy-
szerész Köztestületi Napokon elhangzott elemzések előrevetítik, hogy fontos év elé néz a gyógyszerészszakma 2019-ben is.
- A gyógyszertámogatásra 2019-ben a 2018-as előirányzathoz képest 24,9 milliárd forinttal többet, összesen 362,3 milliárd forintot tartalmaz a költségvetés.
-  Az EMMI 2018. október végén bocsátotta szakmai egyeztetésre a gyógyszertárakban forgalmazható termékekről szóló profilrendeletet. A módosítás fő célja, hogy a rendelet előírásait összhangba hozza a különleges élelmiszerekre vonatkozó hatályos szabályozással.
-  Az Egészségügyi Közlöny 2018. év 16. számában jelent meg az OGYÉI FoNo VII-2/2018. számú közleménye, mellyel több ponton is módosult a Solutio Merbromini FoNo VII. előirata.
-  EESZT: Várhatóan a papír alapú felírási igazolást kötelező lesz 2019. év végéig adni minden betegnek, a felírási igazolás formája jobban fog különbözni az e-recepttől, így azt sem az orvos, sem a beteg, sem a gyógyszertár nem tévesztheti össze. Döntés született olyan fejlesztésekről, amelyek garantálják, hogy a vényíró programokkal csak létező gyógyszereket, megfelelő indikációban és engedélyezett támogatási kulccsal lehessen felírni, lesz egységes törzs és a vényíró és expediáló szoftverek akkreditációja is megtörténik. Elindultak az egyeztetések a gyógyászati segédeszközök EESZT-be integrálásáról, amelyre 2020-ig kell sort keríteni.
-  Az őszi salátatörvény témái, melyekkel részletesen foglalkozunk lapunkban – a tőkeprogram, amely a döntő többségi tulajdon megszerzését segíti, a gyógyszerhamisítás bűnszövetkezetben való elkövetésének szankciói, a homeopátiás készítmények szigorúbb elbírálása, az egyedi dobozazonosítóval kapcsolatos változások, a profilrendelet módosítása.

Szakértőink:

dr. Antal László, szakgyógyszerész
dr. Radics Zsuzsanna, tb-szakértő, egészségügyi menedzser, az OEP korábbi jogi főosztályvezetője
dr. Futó Gábor, tb-szakértő, főtanácsos, Budapest Főváros Kormányhivatala Nyugdíjbiztosítási Igazgatóság


Tartalom:

Tanácsadónkban – a törvényváltozások függvényében – a következő hatósági és felügyeleti ellenőrzésekkel fog-lalkozunk:

– Adó- és járulékellenőrzés
– Munkaügyi ellenőrzés
– Munkavédelmi ellenőrzés
– Foglalkozás-egészségügyi ellenőrzés
– Vám és jövedéki ellenőrzés
– Versenyhivatali ellenőrzés
– Fogyasztóvédelmi ellenőrzés
– ÁNTSZ ellenőrzés
– Építésügyi ellenőrzés
– Önkormányzati ellenőrzés
– Belső ellenőrzés
– Tűzoltósági ellenőrzés
– Állategészségügyi ellenőrzés
– Adatvédelem az új adatvédelmi szabályozás (GDPR) nyomán
– Környezetvédelmi ellenőrzés

Díjmentes kiegészítő szolgáltatások:

Szakmai folyóiratunk előfizetésével Önnek egy évig lehetősége nyílik kapcsolódó szolgáltatásaink térítésmentes igénybevételére:

• 2 fő ingyenes részvétele szakmai konferenciáinkon, amelyek felölelik a gazdaság minden területét (adózás, számvitel, munkaügy, társadalombiztosítás, stb.);

• online kérdés-válasz szolgáltatás a Menedzser Tudás- és Válaszközponton keresztül

• részvételi lehetőség Tanácsadói napokon: online szakértői chat szolgáltatás vagy személyes tanácsadói nap, amely lehetővé teszi, hogy egy-egy téma legnevesebb szakértőivel ügyfeleink közvetlenül konzultáljanak

• online konferencia: honlapunkon keresztül minden* konferenciánkat élőben, online is nyomon követheti (* az előadók engedélyével és a technikai feltételek függvényében)

• archívumainkban megtalálhatja a hozzánk beérkezett szakmai kérdéseket és az azokra adott szakértői válaszokat, tematikus bontásban; az egy évnél régebben megjelent Tanácsadóink lapszámait; a megrendezett konferenciák anyagait, az előadások teljes felvételével együtt.


Mindezen térítésmentes szolgáltatásainkat továbbra is igénybe veheti, amennyiben az első év után is előfizetőnk marad.

Általános Szerződési Feltételek