Vállalkozói Értesítő - Építőipar


BRUTTÓ ÁR: 38 367 Ft
Az ár tartalmazza az áfát, a csomagolási és szállítási költséget is.

A folyóirat bruttó ára tartalmazza a 40%-os kedvezményt, amely az első éves előfizetésre érvényes!

Ismerje meg ágazatspecifikus kiadványunkat, amely a szakcikkek, elemzések és előrejelzések mellett a jogi és gazdasági környezethez való alkalmazkodást segítő változáskövető szolgáltatást is biztosít az építőipari vállalkozások számára:

Vállalkozói Értesítő – Építőipar

Válogatott szakcikkekkel segítjük munkáját:

• nyomon követjük az építési jog változásait, az Innovációs és Technológiai Minisztérium szakembereinek közreműködésével;
• monitorozzuk az ingatlanpiac trendjeit;
• különös figyelmet fordítunk a munkaügyi és munkavédelmi ellenőrzések áttekintésére;
• rendszeresen készítünk összeállításokat, interjúkat ágazati szakmai szervezetek vezetőivel és szakértőivel, valamint az állami döntéshozókkal, ellenőrző hatóságok – így például az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége – képviselőivel;
• részletesen bemutatjuk a közbeszerzési folyamatok ismérveit;
• adószakértőink segítségével körbejárjuk az építőipari cégek optimális adózási és járulékfizetési lehetőségeit;

Legfrissebb lapszámaink tartalmából

Az energiafogyasztást befolyásoló termékek címkézése

A Nemzetközi Energia Ügynökség jelentése szerint a világ 120 országában létezik a vásárlókat tájékoztató címkézési rendszer. Az energiacímke kulcsfontosságú tényező abban, hogy segítse a fogyasztókat, illetve a műszaki szakembereket olyan terméket választani, amely hatékony, ezért a lehető legkevesebb energiát használja a működtetése során. A címkézés lehetővé teszi a hasonló termékek termékjellemzőinek objektív összehasonlítását, ezáltal ösztönzi a vásárlókat a tudatos döntésekre. A legutóbbi lapszámban ismertettük az energiát használó termékek környezetbarát tervezési elveiről, valamint a termékek címkézéséről szóló EU jogszabályok rendszerét. Soltész Ilona most részletesebben ismerteti a termékek energiacímkézésének szabályait.

• A szabványosítás működési rendje és szintjei

A nemzeti szabványok állománya több, különböző típusú szabványból áll össze, továbbá a nemzeti szabványok mellett több más, alacsonyabb szintű szabvány jellegű dokumentum is szerves része a mű-szaki szabályozási rendszernek. Ezek között nem egyszerű eligazodni a hierarchia és az alkalmazás szempontjaiból, ezért dr. Szakács György ismerteti a szabványosítás szintjeit és hierarchiáját.

• Ivóvízigények meghatározása

A témafelvetés talán meglepődést szülhet: mi ezzel a kérdéskörrel a probléma? Szabványok, előírások vonatkoznak ennek meghatározására, így nyilván egyszerűen és szabatosan meghatározható a szükséges ivóvíz mennyisége. A tapasztalat azonban az, hogy mindezek ellenére a meghatározás sokszor nem egy-értelmű, a feladat összetettebb, mint első ránézésre gondolnánk. Fischer Tamás ismerteti a részleteket.

Az előfizetéshez kapcsolódó térítésmentes szolgáltatásaink rendelkezésére állnak a teljes előfizetési év alatt

 - 2 fő részére korlátlan konferenciabérletet biztosítunk szakmai konferenciáinkra, személyesen vagy online, beleértve online Tanácsadói Napjainkat is.

- Archívumok (Konferenciák és Tanácsadói Napok archív videói, kérdések-válaszok összefoglalója, előadások ppt. anyagai) teljes körű elérése.

- Elküldheti szakmai kérdéseit – adózási, munkajogi, számviteli területen – a menedzserpraxis.hu weboldalon keresztül, ezekre szakértőink 3-5 munkanapon belül válaszolnak.

- Havi rendszerességű, online változáskövető értesítőnkben az ágazat jogi és gazdasági környezetét érintő összes olyan információt közöljük, amelyek lapunkban terjedelmi korlátok miatt nem tudnak megjelenni.

- Általános munkavédelmi oktatási anyag építőipari ágazatban tevékenykedők részére 20 perben Rácz Krisztián munkavédelmi szakmérnökkel. Az Európai Unióban az építőiparban legnagyobb a baleseti kockázat, építkezési balesetben évente több, mint 1300 ember hal meg. Az építőiparban dolgozóknál háromszor nagyobb a halálos baleset és kétszer nagyobb a sérülés valószínűsége, mint más ágazatokban.  Ezek a balesetek hatalmas költséget is jelentenek az egyénnek, a munkáltatónak és a társadalomnak egyaránt. Ezek a költségek a vállalási ár jelentős részét tehetik ki. Témakörök: Feladatok, felelősségek; A balesetek megelőzése – A kockázatok felmérése; Gyakorlati munkavégzés; Magasban végzett munka; Munkagödörben végzett munka; Anyagmozgatás; Egyéni védőeszközök; Ellenőrző lista: állványok és létrák; 

Az alábbi űrlap kitöltésével kérdezhet szakértőinktől.
A gomb megnyomásával elfogadja adatkezelési tájékoztatónkat, és önként kifejezetten hozzájárul ahhoz, hogy az abban foglaltaknak megfelelően a Menedzser Praxis Kft. visszavonásig kezelje és tárolja adatait. Hozzájárulása után tiltakozhat személyes adatai kezelése ellen valamint bármikor kérheti adatainak helyesbítését,törlését, korlátozását.
Mégse

Kérdését továbbítottuk szakértőink felé, akik a megadott elérhetőségein tájékoztatják a témával kapcsolatbam.

Ossza meg díjmentes tanácsadói szolgáltatásunkat kollégáival, ismerőseivel.

Kérek tájékoztatást várható konferenciákról, továbbképzésekről


A gomb megnyomásával elfogadja adatkezelési tájékoztatónkat, és önként kifejezetten hozzájárul ahhoz, hogy az abban foglaltaknak megfelelően a Menedzser Praxis Kft. visszavonásig kezelje és tárolja adatait. Hozzájárulása után tiltakozhat személyes adatai kezelése ellen valamint bármikor kérheti adatainak helyesbítését,törlését, korlátozását.
Mégse

Kérését továbbítottuk, megadott elérhetőségein tájékoztatjuk várható rendezvényeinkről.

Az alábbi űrlap kitöltésével kérdezhet szakértőinktől.

Rendelkezik érvényes előfizetéssel?

Igen

Nem

Előfizetéssel rendelkező ügyfeleink kérdései priorítást élveznek

Megválaszolt adózási, tb, munkaügyi, számviteli kérdések a mai napon:

26

Kérdezzen itt Ön is!

AKTUÁLIS ESEMÉNYEK

Eseménykövetés

SZAKMAI KLUBJAINK

ADÓNAPTÁR