Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kis- és középvállalkozói Tanácsadó


BRUTTÓ ÁR: 46 410 Ft
Az ár tartalmazza az áfát, a csomagolási és szállítási költséget is.

Tisztelt Gazdálkodó!

 

Folyamatos törekvésünk, hogy naprakész jogi és gazdasági információkkal segítsük a családi gazdálkodók, őstermelők, mezőgazdasági kis- és közepes vállalkozások tevékenységét. Ennek jegyében – amellett, hogy számos, díjmentes szakmai előadás és kiadvány elérését biztosítjuk Önnek – folyóiratunk egy komplex, online tudástárral kiegészült szolgáltatási csomaggá bővült, amely egyesíti a havi rendszerességű nyomtatott kiadvány és a digitális tudástár tartalmait és szolgáltatásait.

 A Mezőgazdasági és Élelmiszeripari KKV Tanácsadó havi rendszerességgel megjelenő, nyomtatott kiadványát ezt követően is minden hónapban eljuttatjuk Önnek.

 Mit is tartalmaz ez a szolgáltatáscsomag?

 Minden, ami iratminta és adminisztrációs dokumentum:

 A Gazda Jogkövetőben mintegy 100, kifejezetten mezőgazdasági vállalkozások számára összeállított iratminta, szerződés és szabályzat dokumentumsablonját érheti el letölthető és szerkeszthető formában. Mintatárunkban elsőként jelennek meg a 2023-as évben különös aktualitással bíró olyan iratminták, mint a haszonbérleti szerződések, gazdaságátadási szerződések vagy éppen a hirdetményi közzététel és ingatlan-nyilvántartás dokumentumai. Szakértőink a rendelkezésre álló mintákat folyamatosan frissítik.

 Kérdések és válaszok
Ebben a rovatban foglaljuk össze a szakértőinkhez érkező legfontosabb kérdéseket és ide válogatjuk az egyedi kérdésekre adott, de sokak számára tanulsággal szolgáló problémamegoldásokat is – tematikus rendezettséggel, kategóriák szerint besorolva (szervezet, nyilvántartás, adózás, járulékfizetés stb.).

 Videótár
Lemaradt családi gazdálkodóknak, őstermelőknek, mezőgazdasági KKV-knak szóló előadásainkról? Elfelejtette megtekinteni az őstermelőknek is alapvető átalányadózást elemző előadásainkat? Tudástárunkban bármelyik előadásunkat, bármikor megnézheti!

 - Az őstermelők, családi gazdaságok új működési formái. 2021-ben jelentősen átalakult a családi gazdaságok jogi háttere, a gazdaságátadás 2023-as új szabályai pedig tovább árnyalják a lehetőségeket.

Szakértőink: Dr. Cseszlai István agrárpolitikai szakértő és Nagy Péter kiemelt adóügyi referens (NAV) elemzik a működési szabályok és adminisztratív kötelezettségek változásait.

 - Őstermelők adózásának kényes kérdései 2023-ban. A családi gazdálkodóknak és könyvelésüket végző szakembereknek szervezett szakmai napjainkon a mezőgazdasági vállalkozásokra vonatkozó szja-, járulék- és áfa-szabályokat ismertettük a főbb csomópontokra koncentrálva.

Előadónk dr. Orbán Ildikó, a NAV főosztályvezetője részletesen áttekinti a legfontosabb kérdéseket.

 Őstermelők kalendáriuma” címen negyedévente megjelenő, tematikus útmutatót nyújtunk át Önnek, minden évszakban támpontot adva az éppen aktuális teendőkhöz.

 Gazdaképző

Egyedülállóan komplex tudástár segédletekkel, leckékkel, online szakmai kiadványokkal, valamint havonta jelentkező új kurzusokkal az őstermelők és családi gazdálkodók adózási, járulékfizetési és gazdálkodási feladatairól, kötelezettségeiről.

 Az „Olvasmányok” menüpont keretében az Önnek megfelelő ütemben és időzítéssel olvashatja lapszámainkat, valamint folyamatosan frissített legnépszerűbb kiadványainkat, különszámainkat!

 A „Segédletek” oldalon online kurzusokat és a pályázáshoz, valamint az adminisztratív kötelezettségek teljesítéséhez szükséges folyamatsegédleteket, ügymeneti modelleket talál, melyek – a megfelelő iratminták beágyazásával – végig vezetik a kötelező ügymeneteken, pályázati folyamatokon

 Határidőnapló
A gazdálkodók számára nyitva álló pályázatok, adminisztratív kötelezettségek, határidős teendők és ágazati aktualitások naptárában naprakészen nyomon követheti az adott hét aktuális feladatait, kötelezettségeit. A pályázatokat és adminisztratív kötelezettségeket ismertető írásainkban tanácsot adunk, egyben lehetővé tesszük, hogy szakértőnktől is kérdezzen közvetlenül, ha elakadna az ügymenetben vagy segítségre szorulna a pályázat megértésében.

 Szakértői segítségnyújtás és tanácsadás
Amellett, hogy a gazdálkodásban, adózásban, járulékfizetésben, munkaügyben és több más jogterületen kompetens szakértőinktől évente több száz szakcikket és magyarázatait olvashat, munkacsoportunk tagjai közvetlenül is az Ön rendelkezésére állnak. A szolgáltatási csomag részeként, online felületünkön keresztül évente 3 alkalommal fordulhat hozzájuk kérdéseivel, melyekre jellemzően 3-5 munkanapon belül adunk választ. Emellett meglévő szabályzat- vagy szerződésmintáját feltöltheti, átnézetheti és ellenőriztetheti.

 - Vegyen részt a gazdálkodókat érintő szabályokról, változásokról, pályázati lehetőségekről rendezett előadásinkon, tanácsadói konzultációinkon. Ne feledje, ezeken az előadásokon vállalkozása adminisztratív segítője, vagy könyvelője is részt vehet.

 - Munkavédelmi oktatási anyag a mezőgazdaságban tevékenykedők részére 20 percben. Rácz Krisztián munkavédelmi szakmérnökkel.
 Ebben a videóanyagban a mezőgazdaságra vonatkozó fontosabb munkabiztonsági szabályok, általános követelmények kerülnek ismertetésre a 16/2001 (III.3.) FVM rendelet a Mezőgazdasági Biztonsági Szabályzatban meghatározottaknak megfelelően az alábbi témakörökben: Egyéni védőeszközök; Szabadtéri munkavégzés (kullancs, darázscsípés, veszett ál-lat); Gépek, berendezések üzemeltetése; Betakarításra vonatkozó előírások; Minden munkavégzés előtti megelőző intézkedések; Higiénia; Ivóvíz a munkavállalóknak; Kockázatok felismerése.


 

Az alábbi űrlap kitöltésével kérdezhet szakértőinktől.
A gomb megnyomásával elfogadja adatkezelési tájékoztatónkat, és önként kifejezetten hozzájárul ahhoz, hogy az abban foglaltaknak megfelelően a Menedzser Praxis Kft. visszavonásig kezelje és tárolja adatait. Hozzájárulása után tiltakozhat személyes adatai kezelése ellen valamint bármikor kérheti adatainak helyesbítését,törlését, korlátozását.
Mégse

Kérdését továbbítottuk szakértőink felé, akik a megadott elérhetőségein tájékoztatják a témával kapcsolatbam.

Ossza meg díjmentes tanácsadói szolgáltatásunkat kollégáival, ismerőseivel.

Kérek tájékoztatást várható konferenciákról, továbbképzésekről


A gomb megnyomásával elfogadja adatkezelési tájékoztatónkat, és önként kifejezetten hozzájárul ahhoz, hogy az abban foglaltaknak megfelelően a Menedzser Praxis Kft. visszavonásig kezelje és tárolja adatait. Hozzájárulása után tiltakozhat személyes adatai kezelése ellen valamint bármikor kérheti adatainak helyesbítését,törlését, korlátozását.
Mégse

Kérését továbbítottuk, megadott elérhetőségein tájékoztatjuk várható rendezvényeinkről.

Az alábbi űrlap kitöltésével kérdezhet szakértőinktől.

Rendelkezik érvényes előfizetéssel?

Igen

Nem

Előfizetéssel rendelkező ügyfeleink kérdései priorítást élveznek

Megválaszolt adózási, tb, munkaügyi, számviteli kérdések a mai napon:

20

Kérdezzen itt Ön is!

AKTUÁLIS ESEMÉNYEK

Eseménykövetés

SZAKMAI KLUBJAINK

ADÓNAPTÁR