A munka törvénykönyve gyakorlati alkalmazása 1-2. kötet


BRUTTÓ ÁR: 50 820 Ft
Az ár tartalmazza az áfát, a csomagolási és szállítási költséget is.

A kiadványról:

Éves előfizetésű, rendszeresen (nyomtatott és digitális formában egyaránt) frissített kiadványunkkal folyamatosan nyomon követheti a 2012-ben elfogadott Munka Törvénykönyve változásait. A kötet segítségével könnyen felkészülhet az új előírások alkalmazására; a kódex több mint háromszáz szakaszának részletes magyarázatát természetesen példákkal, jogesetekkel egészítettük ki.

A tartalomból:

- A munkavégzés alapvető követelményei
- A munkaviszony létesítése
- A munkaszerződések elemei
- A munkaviszony megszűnése és megszüntetése
- Munka- és pihenőidő
- A munka díjazása
- A kártérítési felelősség
- A munkaviszony egyes típusaira vonatkozó különös szabályok
- A munkaügyi kapcsolatok
- A munkaügyi vita
- A munkaügyi ellenőrzés új szabályai

Szerzőnk:

Dr. Rátkai Ildikó ügyvéd, munkajogász

Már pályája kezdetén a munkajog felé fordult az érdeklődése: 2000-2001-ben a Gazdasági Minisztérium Munkajogi Kodifikációs Titkárságán dolgozott dr. Pál Lajos csapatának tagjaként. Ez a szakértői team dolgozta ki az 1992-es Munka Törvénykönyve egyik legjelentősebb, korábbi módosítását, amelyet 2001-ben fogadtak el. Rátkai Ildikó 2004-től dolgozik kifejezetten a munkajogra specializálódott ügyvédként. Rendszeres előadóként találkozhatunk vele a munkajoggal, munkaüggyel foglalkozó konferenciákon, szemináriumokon, így a szakma kiemelt eseményének számító, évente megrendezett Országos Munkajogi Konferencián is. Emellett évről-évre számos cikke jelenik meg a munakjog aktuális kérdéseiról, például a Munka Törvénykönyve módosításairól - többek között a kiadónk gondozásában megjelenő Munkaügyi Tanácsadó című szakmai folyóiratban.

Aktualitások a munkajog világából:

2018 májusától mindenkinek, akik személyes adatot kezel, új kihívásokkal kell szembenéznie: ekkortól alkalmazandó ugyanis az Európai Unió új adatvédelmi rendelete, a GDPR (General Data Protection Regulation). Az adatkezelőkre és az adatkezelés folyamatára vonatkozó szabályok szigorodnak, mulasztás vagy szabályszegés esetén tetemes bírságra lehet számítani.
Bár az új adatvédelmi rendelkezések munkahelyi adatkezelésre vonatkozó szabályai még törvényalkotási fázisban vannak, a GDPR-ra való felkészülés jegyében kiadványunk a korábbiaktól részletesebben foglalkozik a munkahelyi adatkezelés kérdéseivel, így például a közöségi média használatával, az álláspályázatokkal kapcsolatos adatkezeléssel és az alkalmassági tesztek, munkahelyi tréningekkel összefüggő adatkezelési hatósági gyakorlattal.


Előfizetésének előnyei: használja széles körűen tudásbázisunk szolgáltatásait

Szakkönyvünket évente 6-8 alkalomal frissítjük a változásokhoz igazodva, ám Ön nem csupán egy kiadványt vásárol, hanem díjmentesen hozzáférhet előfizetésének időszakában, azaz egy évig tudásbázisunk kapcsolódó szolgáltatásaihoz is:

• 2 fő részére korlátlan konferenciabérlet szakmai konferenciáinkra, valamint részvételi lehetőség Tanácsadói Napjainkon,személyesen vagy online.
• 1 fő részére munkavédelmi képviselő képzés elvégzésének lehetősége (alap vagy továbbképzés).
• 1 fő részére adótanácsadói/adószakértői/okleveles adószakértői/könyvvizsgálói kreditpontok gyűjtése.
• Két választható e-learning képzés elvégzésének lehetősége.
• Archívumok (konferenciák, kérdés-válaszok, Tanácsadói Napok) teljes körű elérése.
• Szakmai kérdés-válasz szolgáltatás írásban, online
• Telefonos szakértői tanácsadás munkaügy, munkaügyi ellenőrzés témában a 06-1-880-7677-as telefonszámon hétfőtől csütörtökig 10-16, pénteken 14 óráig.
• Személyes konzultációs lehetőséget is biztosító, prémium munkaügyi tanácsadási szolgáltatás - a http://kezikonyv.hu oldal tanácsadási keresztül
• Ellenőrzési monitor: szakmai segítségnyújtás hatósági ellenőrzés esetén - a http://kezikonyv.hu oldal tanácsadási menüpontján keresztül
• Jógyakorlat Centrum elérése

Mindezen szolgáltatásainkat továbbra is igénybe veheti, amennyiben az egy év után is előfizetőnk marad.

Általános Szerződési Feltételek

Az alábbi űrlap kitöltésével kérdezhet szakértőinktől.
A gomb megnyomásával elfogadja adatkezelési tájékoztatónkat, és önként kifejezetten hozzájárul ahhoz, hogy az abban foglaltaknak megfelelően a Menedzser Praxis Kft. visszavonásig kezelje és tárolja adatait. Hozzájárulása után tiltakozhat személyes adatai kezelése ellen valamint bármikor kérheti adatainak helyesbítését,törlését, korlátozását.
Mégse

Kérdését továbbítottuk szakértőink felé, akik a megadott elérhetőségein tájékoztatják a témával kapcsolatbam.

Ossza meg díjmentes tanácsadói szolgáltatásunkat kollégáival, ismerőseivel.

Kérek tájékoztatást várható konferenciákról, továbbképzésekről


A gomb megnyomásával elfogadja adatkezelési tájékoztatónkat, és önként kifejezetten hozzájárul ahhoz, hogy az abban foglaltaknak megfelelően a Menedzser Praxis Kft. visszavonásig kezelje és tárolja adatait. Hozzájárulása után tiltakozhat személyes adatai kezelése ellen valamint bármikor kérheti adatainak helyesbítését,törlését, korlátozását.
Mégse

Kérését továbbítottuk, megadott elérhetőségein tájékoztatjuk várható rendezvényeinkről.

Az alábbi űrlap kitöltésével kérdezhet szakértőinktől.

Rendelkezik érvényes előfizetéssel?

Igen

Nem

Előfizetéssel rendelkező ügyfeleink kérdései priorítást élveznek

Megválaszolt adózási, tb, munkaügyi, számviteli kérdések a mai napon:

21

Kérdezzen itt Ön is!

AKTUÁLIS ESEMÉNYEK

Eseménykövetés

SZAKMAI KLUBJAINK

ADÓNAPTÁR