CÍMKEFELHŐ
gazdasági szakkiadó | hivatalos állásfoglalás | adó | pénzügy | gazdasági folyóirat | szakkönyv | jogszabálykereső | kommentár | letölthető szerződésminták | tudástár | tanácsadás | gazdasági kiadványok | gazdasági konferencia | ingyenes számviteli tanácsadás | könyvelők kötelező továbbképzése | kötelező kreditpontok 2018 | közlöny | kormányrendelet | céginformáció
Transzferár-dokumentáció készítésének 2018-as szabályai - ONLINE TANÁCSADÓI NAP
időpont: 2017.11.30 09:00-13:30
helyszín: Budapest Közvetítés helyszíne: Menedzser Praxis Kft. oktatóterme (1149 Budapest, Nagy Lajos király útja 127., III.emelet)

BRUTTÓ ÁR: 0 Ft

Ez az előadás már lezajlott.

A transzferár-dokumentációs kötelezettség által érintett cégek száma tízezres nagyságrendre tehető 2018-tól!

A transzferárak képzése, - a kapcsolt felek között alkalmazott elszámoló árak szokásos piaci árnak való megfelelősége -, illetve azok jogszabályi előírásoknak megfelelő dokumentálása, évek óta különösen kiemelt ellenőrzési terület.

2018. január 1-től további szigorítások
következnek be:
a multinacionális vállalatcsoportok esetén megjelenik adatszolgáltatási, illetve bejelentési kötelezettségként a Country by Country Report (CbCR). Továbbá a kihirdetett 32/2017. (X. 18.) NGM rendelet értelmében kétlépcsős transzferár dokumentálási kötelezettség lép hatályba, amely egyrészt a teljes cégcsoport felépítésével, működésével és teljesítményével kapcsolatos információkat tartalmazó úgynevezett fődokumentumból, másrészt a nyilvántartást készítő adózó kapcsolt tranzakcióit elemző, úgynevezett helyi dokumentumból áll majd.

A tanácsadói nap célja, hogy a célközönség számára iránymutatást nyújtsunk a CbCR, illetve az új NGM rendelet értelmezésében, alkalmazásában, és abban, hogy a társaság hogyan tud a már érvényben lévő, számos jogszabályhelyen szereplő előírásoknak megfelelni. Fő célunk továbbá, hogy egy lehetséges adóhatósági ellenőrzés buktatóinak elkerüléséhez nyújtsunk szakmai támogatást.
 
Segítséget kívánunk nyújtani a transzferár-dokumentáció vagy szokásos piaci ár levezetés előírásoknak megfelelő elkészítéséhez, a jogszabályi előírások helyes alkalmazásához, valamint lehetőséget biztosítsunk a saját munkagyakorlatunkból, szakmai tapasztalatainkból adódó transzferárazási kérdések megvitatására.

Különösen ajánljuk!

Ezt a gyakorlati tanácsadói napot azoknak, akik olyan társaság gazdasági ügyekért felelős vezetői, munkatársai, vagy külső gazdasági szakértői, amely
- kapcsolt vállalkozásnak minősül és kapcsolt vállalkozásával, vállalkozásaival 2017-ben, illetve az előző években bármilyen jellegű jogügyletet folytatott,
- önkormányzati tulajdonban áll és az önkormányzattal, vagy más önkormányzati tulajdonban lévő kapcsolt vállalkozásával, vállalkozásaival 2017-ben, ill. az előző években bármilyen jellegű jogügyletet folytatott,
- olyan cégcsoport tagja, amelyben a cégcsoport együttes létszáma az 50 főt, vagy éves nettó árbevétele, mérlegfőösszege a 10 millió Eurót (kb. 3Mrd. Ft) meghaladja
- az ügyvezetés egyezőségére tekintettel megvalósul a döntő befolyásgyakorlás a pénzügyi-üzleti politikára vonatkozóan. 

Előadóink:
Ferik Edit
jogi szakokleveles közgazdász, adótanácsadó, aki a jogszabályi háttér ismertetésével, ezen belül a CbCR kötelezettség és a 32/2017. (X. 18.) - a szokásos piaci ár meghatározásával összefüggő nyilvántartási kötelezettségről szóló NGM rendelet új előírásait ismerteti. Gyakorlati példákon keresztül ad betekintést a transzferár dokumentálási feladatok aktualitásaiba, illetve a NAV-al kapcsolatos ellenőrzési tapasztalataiba.

Kolonics Róbert tanácsadási üzletág-igazgató, Menedzser Praxis Kft.
A transzferárelemzésben alkalmazható magyar és nemzetközi adatbázisokat mutatja be az adóhatósági állásfoglalások tükrében.


Program

9:00-9:05 Köszöntő, a program megnyitása

Kolonics Róbert tanácsadási üzletág-igazgató, Menedzser Praxis Kft.

9:05-9:50 A transzferár dokumentálás jogszabályi háttere a változások tükrében. CbCR kötelezettséggel kapcsolatos előírások, az új NGM rendelet előírása, annak értelmezése, felkészülés a várható változásokra.

9:50-10:00 Szünet

10:00-11:30 A transzferár dokumentáció készítés gyakorlati kérdései, hogyan készítsünk az adóhatóság által is elfogadható transzferár dokumentációt. Mire figyeljünk az előző évek dokumentációinak felülvizsgálata, kiegészítése, esetleges pótlása során.

11:30-11:45 Szünet

11:45-12:15 A transzferárelemzésben alkalmazható adatbázisok Datax, TÁSA, Creditreform, AMADEUS bemutatása adóhatósági állásfoglalások tükrében.

12:15-12:30 A gazdasági társaságok transzferár tanácsadási folyamata, az együttműködés gyakorlati, szakmai tapasztalatait. Mit tegyünk, ha kéri a NAV a dokumentációt, mennyi időnk van a felkészülésre?

12:30-13:30 Kötetlen konzultáció az előadókkal: transzferár, szokásos piaci ár levezetés tanácsadás a gyakorlatban.


Kérdéseit felteheti a közvetítés ideje alatt
az élő videó alatti szövegdobozban, melyet az adásban meg is válaszolunk.
(Az esetleg idő hiányában adásból kimaradó kérdéseket, szakértőink e-mailben válaszolják meg.)


***

Technikai információk, kapcsolat

Az ONLINE megtekintést előzetes jelentkezés alapján tudjuk biztosítani. Kérjük, jelentkezzen be a zöld „Jelentkezés” gombra kattintva!

Miután megkapta visszaigazoló e-mailünket, nincs más dolga, mint az előadás időpontjában visszatérni oldalunkra, és követni a közvetítést.

Tanácsadói Napjaink felvételeiből YouTube csatornánkon is szemezgethet, vagy ajánlhatja rendezvényünket barátainak, munkatársainak az alsó média ikonsoron a megfelelő ikonra kattintva.

Ügyfélszolgálatunk szívesen áll rendelkezésére, ha kérdezni szeretne:

Tel.:( 061) 880-7600, (061) 880-7666
Fax:( 061) 880-7699
E-mail: tudaskozpont@menedzserpraxis.hu

*Fenntartjuk magunknak a jogot, hogy nem megfelelő érdeklődés vagy egyéb nem várt esemény (pl.: az előadó betegsége) esetén az előadás elmarad, de a résztvevő további anyagi igénnyel ezért nem léphet fel.

||