CÍMKEFELHŐ
gazdasági szakkiadó | hivatalos állásfoglalás | adó | pénzügy | gazdasági folyóirat | szakkönyv | jogszabálykereső | kommentár | letölthető szerződésminták | tudástár | tanácsadás | gazdasági kiadványok | gazdasági konferencia | ingyenes számviteli tanácsadás | könyvelők kötelező továbbképzése | kötelező kreditpontok 2017 | közlöny | kormányrendelet | céginformáció

JOGSZABÁLYVÁLTOZÁSOK - JOGSZABÁLYI KÖRKÉP

Vállalkozóbarát új vendéglátó-ipari rendelet
A hír több mint 30 napja nem frissült!

A Kormány elkötelezett, hogy a magyar vendéglátó-ipar terheit csökkentse, a cél a lehető legegyszerűbb működés elérése - fogalmazott Kardeván Endre élelmiszerlánc-felügyeletért és agrárigazgatásért felelős államtitkár a Szatmáry Kristóf belgazdaságért felelős államtitkárral tartott közös sajtótájékoztatón.

2011. július 05.


Az új vendéglátó-ipari rendelet által rugalmasabbá válnak a vendéglátóhelyekre vonatkozó előírások illetve a különböző élelmiszertípusok szakosított tárolásának követelménye is átláthatóbb, egyszerűbb lesz. Kardeván Endre rámutatott: az ágazat működését eddig három különböző fajta rendelet is szabályozta, ez az állapot pedig "káoszosnak" nevezhető.

Az elkészült dokumentum élelmiszerbiztonságilag és a fogyasztók egészsége szempontjából is jelentős előrelépés. A rendelet alkotóinak az volt a célja, hogy ne terheljék indokolatlan kötelezettséggel a vendéglátással foglalkozó vállalkozókat, ugyanakkor garantálják a fogyasztók egészségét és biztonságos élelmiszerhez való jogát.

Az államtitkár elmondta: több lényeges pontot is újraszabályozunk, megszűnnek olyan indokolatlan adminisztratív előírások, mint például a fagylaltkönyv. Lehetőség nyílik a kistermelői nyers tej átvételére, valamint korszerűbbé válik az ételminta tárolására vonatkozó szabályozás is - fűzte hozzá. Továbbá - hangsúlyozta -, az új rendeletben meghatározták a vadászati termékek vendéglátó-ipari felhasználásra vonatkozó szabályokat is.

Szatmáry Kristóf elmondta: a szabályozás arra törekszik, hogy az Európai Unió minimum elvárásainál ne követeljen többet. Könnyebbséget fog jelenteni az, hogy elegendő lesz a kétfázisú mosogatás, valamint elég lesz csak a hűtőszekrényen belül elkülöníteni az árukat. Hangsúlyozta: újítás, hogy a vendéglátó-ipari egységek negyven kilométeres körzetben továbbértékesíthetik a termékeiket.

Kardeván Endre zárásul rámutatott: a HACCP rendszer teljesítése is nagy terhet rótt eddig a vállalkozókra. Ezután mindenkinek csak annyi pontot kell teljesítenie, amennyit ténylegesen meg tud valósítani - hangsúlyozta.

(kormany.hu)

További hírek

Az alábbi űrlap kitöltésével kérdezhet szakértőinktől.







Mégse

Kérdését továbbítottuk szakértőink felé, akik a megadott elérhetőségein tájékoztatják a témával kapcsolatbam.

Ossza meg díjmentes tanácsadói szolgáltatásunkat kollégáival, ismerőseivel.

Kérek tájékoztatást várható konferenciákról, továbbképzésekről






Mégse

Kérését továbbítottuk, megadott elérhetőségein tájékoztatjuk várható rendezvényeinkről.

Az alábbi űrlap kitöltésével kérdezhet szakértőinktől.

Rendelkezik érvényes előfizetéssel?

Igen

Nem

Előfizetéssel rendelkező ügyfeleink kérdései priorítást élveznek

Megválaszolt adózási, tb, munkaügyi, számviteli kérdések a mai napon:

27

Kérdezzen itt Ön is!

AKTUÁLIS ESEMÉNYEK

Eseménykövetés

SZAKMAI KLUBJAINK

ADÓNAPTÁR