CÍMKEFELHŐ
gazdasági szakkiadó | hivatalos állásfoglalás | adó | pénzügy | gazdasági folyóirat | szakkönyv | jogszabálykereső | kommentár | letölthető szerződésminták | tudástár | tanácsadás | gazdasági kiadványok | gazdasági konferencia | ingyenes számviteli tanácsadás | könyvelők kötelező továbbképzése | kötelező kreditpontok 2018 | közlöny | kormányrendelet | céginformáció

JOGSZABÁLYVÁLTOZÁSOK - JOGSZABÁLYI KÖRKÉP

Rendeletben szabályozzák a magyar termék fogalmát az élelmiszeriparban
A hír több mint 30 napja nem frissült!

Miniszteri rendeletben határozzák meg a magyar termék fogalmát az élelmiszeriparban - mondta Kardeván Endre, a Vidékfejlesztési Minisztérium élelmiszerlánc-felügyeletért és agrárigazgatásért felelős államtitkára szerdán a Kézműves Magyar Ízek Vására alkalmából tartott háttérbeszélgetésen, Budapesten.

2011. február 02.

Kardeván Endre kiemelte, hogy a rendeletben szabályozzák, mi számít 100 százalékban magyar élelmiszernek, milyen feltételeknek kell megfelelni a kézműves, hagyományos, prémium terméknek.
Példaként említette, hogy 100 százalékban magyar élelmiszernek számít majd, ha maximum 5 százalékban használnak külföldről származó árut a feldolgozás során.

Az államtitkár elmondta, hogy január 15-éig társadalmi egyeztetésen volt a hungaricumról szóló törvénytervezet, a beérkezett észrevételeket most dolgozzák fel, és dokumentumot várhatóan az első félévben a parlament elé terjesztik.

(Gazdasági Rádió/MTI)

További hírek