//

CÍMKEFELHŐ
gazdasági szakkiadó | hivatalos állásfoglalás | adó | pénzügy | gazdasági folyóirat | szakkönyv | jogszabálykereső | kommentár | letölthető szerződésminták | tudástár | tanácsadás | gazdasági kiadványok | gazdasági konferencia | ingyenes számviteli tanácsadás | könyvelők kötelező továbbképzése | kötelező kreditpontok 2019 | közlöny | kormányrendelet | céginformáció
Iskolaszolga - közoktatási szolgáltató kiadvány


BRUTTÓ ÁR: 27 195 Ft
Az ár tartalmazza az áfát, a csomagolási és szállítási költséget is.

A kiadványról

Az Iskolaszolga 25 éve folyamatosan biztosítja a közoktatást érintő szakmai információkat óvodáknak, általános iskoláknak, középiskoláknak, tanárképző felsőoktatási intézményeknek, közkönyvtáraknak, pedagógiai szakszolgálatoknak, önkormányzatoknak, minisztériumoknak és egyéni előfizetőknek egyaránt.
Szerzőink, az Ön által is jól ismert oktatási-nevelési szakemberek, az állami oktatásirányítás volt és jelenlegi szakértői továbbra is alapos, minden részletre kiterjedő elemzésekkel (havonta 60-80 oldal terjedelemben) veszik górcső alá a jogszabályváltozásokat, és útmutatásokkal, magyarázatokkal segítik azok gyakorlati alkalmazását. Lapunk legfontosabb küldetése, hogy a köznevelés új rendszerében támogassa az intézményvezetőket, valamint a tankerületeknél és az önkormányzatoknál dolgozó szakembereket a megváltozott feladat- és hatáskörökből adódó új folyamatok kialakításában, bevezetésében.
Különös figyelmet fordítunk arra, hogy bemutassuk az intézményvezetőknek, miként különülnek el egymástól a fenntartói és a működtetői feladatok, hogyan határozza meg az intézmények napi működését az állami irányítás és mi az önkormányzatok szerepe. Fókuszálunk az intézményi gazdálkodás új szabályaira és a pedagógusokat érintő közalkalmazotti munkajogi változásokra. Továbbra is segítünk a pedagógusoknak portfóliójuk elkészítésében. A novemberi határidő előtt ismételten elindítjuk a kérdéseikre írásban történő válaszadás mellett azonnali, telefonos szakértői tanácsadásunkat is.

Tartalom

A közoktatási törvény helyett 2012-ben hatályba lépett új köznevelési törvény és a hozzá kapcsolódó rendeletek részletes feldolgozásával az Iskolaszolga lépésről-lépésre követi a jogszabályi környezet átalakulását.

Néhány kiemelt téma, amellyel az Iskolaszolga jól ismert szerzői foglalkoznak:

– A köznevelési intézmények állami fenntartásba történő átvételének folyamata
– Az alap- és középfokú intézmények gazdálkodása a köznevelés új rendszerében
– Az állami intézményfenntartó központ feladat- és hatásköre
– Az intézmények kapcsolata az önkormányzatokkal és az állami intézményfenntartó központtal
– Jogutódlás a közoktatási intézményekben az állami fenntartásba történő átvételt követően
– Az intézmények kapcsolata az önkormányzatokkal és az állami intézményfenntartó központtal
– Önkormányzati feladatok a köznevelés új rendszerében
– Változások a szakképzés rendszerében
– A közalkalmazottakat érintő általános munkajogi változások
– Az intézményvezetők munkáltatói jogkörével összefüggő változások
– A közalkalmazottakra (is) vonatkozó társadalombiztosítási és nyugdíjszabályok változásai
– Pedagógus életpálya-modell
– Pedagógus továbbképzés
– Intézményfejlesztés, intézménymenedzsment
– Intézményi szabályzatok, dokumentumok elkészítése az új szabályok szerint
– A tanulói jogviszonnyal összefüggő kérdések


Aktualitások

A köznevelési intézményekben a nevelő-oktató munka mellett számos feladatot kell ellátni, amelyek egyrészt a tanév lezárására, másrészt a következő tanév előkészítésére irányulnak. Az intézmények alapításával, működésével kapcsolatos fenntartói döntéseket is ebben az időszakban kell meghozni, illetőleg a működés engedélyezésével kapcsolatos engedélyezési eljárásokra irányuló kérelmek benyújtásának határideje is a tavaszi időszakban került meghatározásra az egyházi és magánfenntartók esetében. A három éve megkezdett oktatási reform még nem ért véget, a következő tanév előkészítésénél néhány újdonságra mindenképpen figyelni kell! Változnak az adatkezelésre vonatkozó szabályok, a szabadságra és a pótszabadsága, valamint a szakképző iskolákra és előkészítő évfolyamokra vonatkozó előírások is. A pedagógusok besorolásával és előmeneteli rendszerével kapcsolatos előírások is módosultak ismét, a jogszabály meghatározta a portfólió elkészítésének határidejét is. Az Iskolaszolga lépésről-lépésre követi a jogszabályi környezet átalakulását, a kiadványból értesülhet a soron következő feladatairól, amelyek megoldásához hatékony segítséget kínálunk.

Díjmentes kiegészítő szolgáltatások

Az Iskolaszolga előfizetői évente legalább kétszer térítésmentes részvételi lehetőséget kapnak köznevelési konferenciáinkon, ahol az állami oktatásirányítás mellett az oktatási szakma legnevesebb szakértőit hallgathatják meg a szakterület legfontosabb kérdéseiről.

Az előfizetéssel ráadásul egy új, díjmentes kiegészítő szolgáltatást is biztosítunk Önöknek: Korszerű iskolavezetés a köznevelés új rendszerében címmel blended learning rendszerű képzést nyújtunk közoktatási intézményvezetőknek. A képzés során az e-learning mellett 1 konzultációs napot (tréninget) is biztosítunk a résztvevők számára.
- A hétköznapokban felmerülő kérdések megválaszolására továbbra is működtetjük „Segíthetünk?” szolgáltatásunkat, amelyet a jövőben online kérdés-válasz csatornán keresztül érhet el.
- Akkreditált ONLINE képzések is indulnak, amelyből előfizetőink díjmentesen választhatnak: Integráció az iskolában, Munkaügy a közoktatásban, Intézményellenőrzés. Képzéseink indulását honlapunkon (www.iskolaszolga.com) követheti. Egy előfizetéssel 2 fő veheti igénybe a képzést, és gyűjthet kreditpontot a pedagógus-továbbképzés akkreditációs rendszerben.
- Köznevelési témájú előadásaink videóanyagai és prezentációi között archívumunkban böngészhet.


Ne feledje, hogy kiegészítő szolgáltatásaink révén szakmai tudásbázisunkhoz szélesebb körben is hozzáférhet!
Előfizetésével ráadásul az Iskolaszolga friss lapszámainak tartalmát online is elérheti, a folyóirat weboldalán.