CÍMKEFELHŐ
gazdasági szakkiadó | hivatalos állásfoglalás | adó | pénzügy | gazdasági folyóirat | szakkönyv | jogszabálykereső | kommentár | letölthető szerződésminták | tudástár | tanácsadás | gazdasági kiadványok | gazdasági konferencia | ingyenes számviteli tanácsadás | könyvelők kötelező továbbképzése | kötelező kreditpontok 2018 | közlöny | kormányrendelet | céginformáció
TRANSZFERÁRAZÁS A GYAKORLATBAN - gazdasági vezetőknek, szakembereknek
időpont: 2017.06.29 09:00-12:00
helyszín: Budapest Közvetítés helyszíne: Menedzser Praxis Kft. oktatóterme (1149 Budapest, Nagy Lajos király útja 127., III.emelet)

BRUTTÓ ÁR: 25 400 Ft

Előfizetőink részére a konferencia megtekintése térítésmentes (2fő/cég);
mérlegképes kreditpont-gyűjtési lehetőség: 1fő/előfizetés

Hogyan lehetek előfizető?

Ez az előadás már lezajlott.

Online TANÁCSADÓI NAP gazdasági vezetőknek, szakembereknek.

A transzferár dokumentálás jogszabályi környezete évek óta változik, és a korábbi évek egyszerűsítéseit követően 2015. január 1-től jelentős szigorítások következtek be a kapcsolt vállalkozások fogalmi meghatározásában, illetve az összehasonlító elemzések használatában. Ezek a TAO törvény és NGM rendelet változások a kapcsolt vállalkozások széles körét érinthetik, akár a 2016. évi beszámoló alátámasztása során is!

A tanácsadói nap célja, hogy a célközönség számára iránymutatást nyújtsunk, hogy milyen tranzakciók esetén terheli őket transzferár dokumentálási kötelezettség, és a társaság hogyan tud ezeknek a jogszabályi előírásoknak megfelelni. Továbbá, szakmai támogatást kívánunk nyújtani egy lehetséges adóhatósági ellenőrzés elkerüléséhez.

Különösen ajánljuk gyakorlatorientált szakmai napunkat azoknak, akik olyan társaság gazdasági ügyekért felelős vezetői, munkatársai, vagy külső gazdasági szakértői, amely
- kapcsolt vállalkozásnak minősül és kapcsolt vállalkozásával, vállalkozásaival 2015-ben, illetve az előző években bármilyen jellegű jogügyletet folytatott,
- önkormányzati tulajdonban áll és az önkormányzattal, vagy más önkormányzati tulajdonban lévő kapcsolt vállalkozásával, vállalkozásaival 2015-ben, ill. az előző években bármilyen jellegű jogügyletet folytatott,
- olyan cégcsoport tagja, amelyben a cégcsoport együttes létszáma az 50 főt, vagy éves nettó árbevétele, mérlegfőösszege a 10 M. Eurót (kb. 3Mrd. Ft.) meghaladja
- az ügyvezetés egyezőségére tekintettel megvalósul a döntő befolyás gyakorlás a pénzügyi-üzleti politikára vonatkozóan.

Részletes program:

9:00-9:05 Köszöntő, a program megnyitása
Kolonics Róbert, a Menedzser Praxis Kft. tanácsadási üzletág igazgatója

9:05-10,00 A transzferár dokumentálás jogszabályi háttere a változások tükrében.
Kapcsoltság vizsgálat, cégcsoport méret feltérképezés, transzferár dokumentációs kötelezettség megállapítása, jogszabály szerinti dokumentálás

10:00-11:30 A transzferár dokumentációkészítés gyakorlati kérdései, hogyan készítsünk az adóhatóság által is elfogadható transzferár dokumentációt.
Mire figyeljünk az előző évek dokumentációinak felülvizsgálata, kiegészítése, esetleges pótlása során.

11:30-11:45 Kávészünet

11:45-12:15 A transzferár elemzésben alkalmazható adatbázisok Datax, TÁSA, Creditreform, AMADEUS bemutatása, a 2015. évi törvényi változások, adóhatósági állásfoglalások tükrében.

12:15-12:30 A gazdasági társaságok transzferár tanácsadási folyamata, az együttműködés gyakorlati, szakmai tapasztalatait. Mit tegyünk, ha kéri a NAV a dokumentációt, mennyi időnk van a felkészülésre?

12:30-13:30 Kötetlen konzultáció az előadókkal: Transzferár, szokásos piaci ár levezetés tanácsadás a gyakorlatban.


Előadóink, akiktől az előadások ideje alatt folyamatosan kérdezhetnek (a kérdés írásban érkezik, a választ a közvetítés alatt, szóban biztosítjuk):

Ferik Edit jogi szakokleveles közgazdász, adótanácsadó aki a jogszabályi háttér ismertetésével, ezen belül a 22/2009. (X. 16.) a szokásos piaci ár meghatározásával összefüggő nyilvántartási kötelezettségről szóló PM rendelet módosításáról, illetve a 2015. január 1-vel hatályba lépett a kapcsolt vállalkozások köre bővülésének várható hatásairól számol be.
Gyakorlati példákon keresztül ad betekintést a transzferár dokumentálási feladatok aktualitásaiba, illetve a NAV-val kapcsolatos ellenőrzési tapasztalataiba.

Kolonics Róbert tanácsadási üzletág igazgató Menedzser Praxis Kft. A transzferárelemzésben alkalmazható magyar és nemzetközi adatbázisokat mutatja be a 2015. évi törvényi változások, adóhatósági állásfoglalások tükrében. Ismerteti a gazdasági társaságok transzferár tanácsadási folyamatát, az együttműködés gyakorlati, szakmai tapasztalatait is megosztva.


***
Technikai információk, kapcsolat


Az ONLINE megtekintést előzetes jelentkezés alapján tudjuk biztosítani.

A közvetítés kezdési időpontja 15 perces eltérést mutat(hat) a konferencia valódi kezdési időpontjához képest (ez idő alatt tudja ellenőrizni a weboldalunkon biztosított online megtekintési felület működését).Kérdéseivel kapcsolatban szívesen állunk rendelkezésére az alábbi elérhetőségeken:

Tel.:( 061) 880-7600, (061) 880-7666
Fax:( 061) 880-7699
E-mail: tudaskozpont@menedzserpraxis.hu

*Fenntartjuk magunknak a jogot, hogy nem megfelelő érdeklődés vagy egyéb nem várt esemény (pl.: az előadó betegsége) esetén az előadás elmarad, de a résztvevő további anyagi igénnyel ezért nem léphet fel. ||